Sanader: Podržavamo raspravu o anomalijama, ali povjerenstvo je preširoko

Izvor: Dražen Prša

Politički tajnik HDZ-a, Ante Sanader gostovao je u Novom danu komentirao aktualne politčke događaje.

Povjerenstvo je preširoko, ispada kao neko nadtijelo, jer u i u sustavu i u saborskim odborima imamo već slične stvari. Oporba predsjeda Odborom za pravosuđa, Odborom za nacionalnu sigurnost i Odborom za korupciju. Zakon definira da se može govoriti o jednoj temi, a ne ovako široko kako je to oporba prezentirala, rekao je Ante Sanader.

Oporba je rekla da su morali ići preširoko da se ne dotiču istrage, a mislim da su u ovoj aferi sva tijela svoj posao napravila kvalitetno i da trebamo pravosudnom sustavu prepustiti da nastavi raditi, kazao je Sanader.

Dodao je da su u HDZ-u “apsolutno za to da se sve stvari od javnog interesa raščiste”. “Zato i jesmo tu, da se rasprave stvari koje interesiraju javnost i javni interes. Prijedlog je da u povjerenstvu većinu čini oporba da predsjednik bude iz oporbe, a to nije po zakonu”, dodao je.

Hrvatska ima velika iskustva s istražnim povjerenstvima, a znaju se i njihovi rezultati, istaknuo je Sanader. Upitan hoće li se postojanje povjerenstva razvući i hoće li oporba to iskoristiti i za lokalne izbore, Sanader je rekao: “Dobro je da se raspravlja o anomalijama, mi to podržavamo, ali političari su uvijek političari i znamo da se svaka prilika pokušava iskoristiti za dobiti neki poen i to je legalno.”

Komentirajući situaciju s novim HDZ-ovim zastupnikom u Saboru, Matom Čičkom, Sanader je rekao da on, koliko je vidio, posao nije dao Krešimiru Peteku, koji nije ni bio na natječaju, ali da on svakako sve mora objasniti javnosti. “Mora prezentirati svaki detalj o tom slučaju i nema tu tajni. On je u stranci dao sve detalje o tome, što je dao javnosti dao je i stranci”, kazao je Sanader.

Izjavu predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića da u borbi protiv korupcije nema nedodirljivih Sanader nije ocijenio mantrom nego realnošću te dodao da se moraju istražiti svi koji su imali problema sa zakonom.

Dotaknuvši se stanja u SDP-u, Sanader je rekao da se novom predsjedniku stranke, Peđi Grbinu, sad vraća sve što je radio bivšem predsjedniku SDP-a, Davoru Bernardiću. “To je jedna duboka frakcijska bitka”, rekao je Sanader, javlja N1.

Facebook Komentari