Policajac koji je ubio Floyda ide na slobodu: Za njega je plaćena jamčevina od milijun dolara?!

Bivši policijski službenik postaje u Minneapolisu koji je optužen za ubojstvo Georgea Floyda pušten je iz zatvora, javljaju lokalni mediji.

Derek Chauvin (44) je zatvor na Oak Park Heightsu u Minnesoti napustio u srijedu ujutro, a to se dogodilo nakon što je za njega plaćena jamčevina od čak milijun dolara!

Floydova smrt 25. svibnja pokrenula je ogromne prosvjede diljem Sjedinjenih Država, a nakon što je snimka njegovog uhićenja koje je dovelo do smrti izašla u javnost, Chauvin i ostala tri službenika koja su bila s njim dobila su otkaz. Chauvin je optužen za ubojstvo drugog i trećeg stupnja, a službenici J. Kueng, T. Lane i T. Thao su optuženi za sudjelovanje.

Ta trojica su već ranije platila jamčevine od 750 tisuća dolara i na slobodi dočekuju suđenje koje bi trebalo biti u ožujku. Iako bi im se svima trebalo suditi zajedno, sudac razmatra zahtjev da im se sudi odvojeno.

Jedna od spornih stavki cijele priče je zapravo uzrok Floydove smrti. Prvotna autopsija mrtvozornika iz okruga Hennepin tvrdi kako je Floyd imao problema sa srcem kao i gotovo smrtonosnu dozu fentanila u krvi, a uz to je i konzumirao metamfetamine relativno nedavno prije smrti.

Druga, nezavisna autopsija koju su napravili dr. Allecia Wilson i dr. Michael Baden, a platila ju je obitelj, tvrdi kako je Floyd umro direktno od posljedica nasilnog uhićenja, pišu 24sata.

Facebook Komentari