Dinamo je ponudio 2,7 milijuna eura za Jaira, Hajduk je odbio! Ali uskoro stiže drugi Brazilac…

Oko 2,7 milijuna eura bruto. Toliko je Dinamo nudio Hajduku za Brazilca Jaira. Taj transfer ne bi uključivao niti jednoga igrača, možda jedino da je Hajduk inzistirao. Zagrepčani nisu poslali pisanu ponudu, ali dvojica sportskih direktora su se čula. Zoran Mamić je nazvao Ivana Kepčiju. Hajduk je imao rok do ponoći, Dinamo je sinoć do ponoći morao poslati spisak igrača za skupinu Europske lige.

Hajduk nije pristao prodati svojeg ponajboljeg igrača, ništa od Jaira u Maksimiru. Je li to dobra odluka ili nije, ostavlja se na izbor hajdukovcima. Odnosno, čelnicima kluba s Poljuda.

Nema Jaira, ali zato bi u Maksimir uskoro mogao stići jedan drugi Brazilac. Pisalo se već jučer o tome, a ta je opcija sve bliža.

Napadačka želja hrvatskog prvaka je Marquinhos. Mladi Brazilac, član tamošnjeg prvaka Atletico Mineira. Brazilski. Marquinhos može igrati na sve tri pozicije iza napadača, igrati kao klasična desetka, ali biti i krilni igrač. On bi bio pojačanje samo za HNL, barem do zime, ako se Dinamo plasira u 1/16 finala Europske lige, onda bi mogao igrati i Europu.

Prema Transfermarktu 20-godišnji Brazilac vrijedi 5,5 milijuna eura, a Dinamo ga želi uzeti na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora. Marquinhos je ove sezone skupio 16 nastupa za Atletico Mineiro, ima tri asistencije.

Ovih bi dana to moglo biti i službeno, a Brazilac bi u Maksimir došao na besplatnu posudbu. Možda do kraja prijelaznog roka, a ostalo je još desetak dana, Dinamo dovede neko pojačanje za HNL i na poziciji lijevog bočnog, pišu 24sata.

Facebook Komentari