Zagrebačka policija uhitila tipa koji je reketario Alemku Markotić

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, piše zagrebačka policija.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Iznuda“ na štetu 56-godišnjakinje.

Naime, sumnja se da je krajem rujna 2020. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri protupravnog pribavljanja imovinske koristi, koristeći mobilni uređaj otvorio e-mail adresu te je na e-mail adresu oštećene poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno prijetio navodeći da na određeni način mora uplatiti točno određen iznos u kripto valuti, odnosno pokušao je prisiliti da to učini na štetu svoje imovine.

Isto tako, nedugo potom, nekoliko dana kasnije u prvom tjednu listopada 2020. godine je, ustrajući u namjeri pribavljanja protupravne imovinske ponovno oštećenoj poslao poruku kojom je kod nje izazvao osjećaj straha, piše zagrebačka policija ne navodeći o kojoj je 56-godišnjakinji riječ.

Riječ je o poznatoj liječnici Alemki Markotić.

Facebook Komentari