Najbolji hrvatski vaterpolist pozitivan je na korona virus!

Najbolji hrvatski vaterpolist Maro Joković (33) je ovo ljeto napustio Olympiacos i pomalo iznenađujuće potpisao za talijansku Bresciju.

Talijanski klub je u sjeni Pro Recca već godinama pa su poželjeli prekinuti tu dominaciju dolaskom nekoliko igrača, ali ovaj put ih je pogodila korona, kao i brojne talijanske klubove.

Četvorica igrača Brescije pozitivna su na korona virus, a među njima je i Joković. Pozitivni su i Christian Presciutti, Niccolo Gitto i Vincenzo Dolce, a iz kluba su poručili kako igrači nemaju respiratorne probleme i trenutačno se dobro osjećaju. Joković je ujedno i treći hrvatski vaterpolist nakon Vukičevića i Popadića koji je pozitivan na koronu, a navedeni dvojac ju je prebolio prije dva mjeseca…

Hrvatski vaterpolist je u Italiju došao kao jedan od najboljih na svijetu. Snažna i precizna lijeva ruka. I tu vam je jasno da više nemate šanse. Može i lijevo i desno, može donji ili gornji kut, ma može i s dva metra ili pet metara. Kada Maro Joković ima loptu u rukama na svojoj desnoj strani gdje se osjeća kao da je rođen tamo, možete ga samo pustiti da odradi svoje jer ga ne možete zaustaviti.

Bombarder iz Župe dubrovačke je većinu karijere proveo Jugu. Osvojio je dvije Lige prvaka, 13 naslova u hrvatskom prvenstvu te četiri hrvatska kupa. Naravno tu su i tri Lige prvaka kao i brojne medalje s reprezentacijom. Sjajni hrvatski topnik osvojio je dva zlata na SP-ima, a posebno važna njegova uloga bila je 2017. kada smo u Budimpešti srušili Mađare.

Tu je i olimpijsko zlato i srebro te europsko zlato iz Zagreba 2010. uz još četiri bronce i jedno srebro sa svjetskih prvenstava. Također, na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2019. godine uvjerljivo je odnio titulu najboljeg strijelca turnira, prenose 24sata.

Facebook Komentari