Huligani u Županji tukli se i na kolodvoru: Užas, pa tu je blizu škola, djeca hodaju tim putem

Umjesto da se nakon zanimljive utakmice Graničara i Hajduka u Županji, gdje su gosti tijesno pobijedili 2-1 i prošli u osminu finala Kupa, priča o nogometu, glavna tema opet su – huligani.

Sve je počelo još prije utakmice, kad se Torcida, u pokušaju ulaska na sjevernu tribinu Stadiona prve hrvatske nogometne lopte, sukobila s policijom, ali i Bad Blue Boysima koji su bili u blizini.

Problem je nastao u tome što je na snazi odluka HNS-a o zabrani ulaska na stadion za gostujuće navijače kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Letjele su boce i šake, petorica su izgrednika privedena, a domaći navijači su pogledali utakmicu u kojoj je Mijo Caktaš s dva gola spasio hajdukovce blamaže.

“Danas, 6. listopada oko 14,50 sati uoči početka nogometne utakmice na nogometnom stadionu u Županji između nogometnog kluba Graničar i hrvatskog nogometnog kluba Hajduk, skupina gostujućih navijača je, unatoč zabrani prisustvovanja utakmicama za gostujuće navijače određenoj od strane Hrvatskog nogometnog saveza, donesenoj u svrhu provedbe mjera sprječavanja širenja bolesti COVID19, pokušala pristupiti nogometnoj utakmici i narušavala javni red i mir”, priopćili su iz vukovarsko-srijemske policije i dodali:

“Zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su nad njima uporabili sredstva prisile. U službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje trenutno je privedeno pet osoba kod kojih su pronađena sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje (teleskopske palice, papar sprej).”

A onda, uspkros lijepoj atmosferi na ispunjenim tribinama, nekih pola sata nakon utakmice – opet neredi.

U parku pokraj autobusnog kolodvora u Županji, u neposrednoj blizini Osnovne škole Ivana Kozarca došlo je do nove makljaže. Čitatelj 24sata snimio je tučnjavu iz auta, a vidi se kako lete baklje i boce.

– Djeca tuda stalno prolaze kad idu u školu i vraćaju se kući. Bio sam na putu pa nisam mogao stati. Bilo je hajdukovaca, ali nisam siguran tko je bio s druge strane. Vidjelo se da su neki od njih rasječeni. Bilo je razbijenih boca i upaljenih baklji – rekao je čitatelj.

Policija tvrdi kako je zapravo spriječila novi sukob.

“Policijski službenici spriječili su potom i fizički sukob navijača koji se dogodio u 17,15 sati na autobusnom kolodvoru u Županji te je u prostorije policije privedeno i pet sudionika ovog sukoba”, rekli su u priopćenju, pišu 24sata.

Facebook Komentari