FOTO Plenković i Obuljen-Koržinek dobili zahvalnice za doprinos i suradnju na stvaranju trajnih vrijednosti Slovaka u Hrvatskoj

Prilikom boravka u Našicama predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica kulture i medija Nina Obuljen-Koržinek posjetili su Slovački centar za kulturu Našice i Savez Slovaka.

Dobrodošlicu su im poželjeli predsjednik Saveza Slovaka u RH Mirko Vavra i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Sandra Kralj Vukšić koja im je u prigodi 10 obljetnice osnutka Slovačkog centra za kulturu Našice uručila zahvalnice za doprinos i suradnju na stvaranju trajnih vrijednosti Slovaka u Hrvatskoj i za podršku djelovanju Slovačkog centra za kulturu Našice.

Posjetu su nazočili i zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu u hrvatskom parlamentu Vladimir Bilek, veleposlanik Republike Slovačke u Zagrebu NJ, E. Peter Susko te konzulica Linda Karašova, članica Savjeta za nacionalne manjine u RH i tajnica Saveza Slovaka Branka Baksa te ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Našice Silvija Šokić, izvijestili su iz Slovačkog centra za kulturu.

Facebook Komentari