Capak: Maske će uskoro biti obvezne i na autobusnim stajalištima

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je kako će se maske morati nositi i na autobusnim stajalištima, odnosno mjestima na kojima je nemoguće izbjeći kontakt.

– Nastojimo pripremiti mjere za velike blagdane koji nam predstoje. Nastojimo iskomunicirati moguće mjere. Nošenje maski je korisno i bit će uvedeno za zatvorene prostore i otvorena mjesta na kojima je nemoguće izbjeći kontakt, npr. autobusna stajališta – rekao je Capak te je najavio kako će ubrzo na snagu stupiti mjera nošenja maski u ugostiteljskim objektima. Otkrio je kako se razgovaralo i o uvođenju kazni za nepoštivanje mjera koje ugostitelji podržavaju.

– Na svim sastancima prisutan je državni tajnik za civilnu zaštitu i glavni državni inspektor i razgovarali smo o tome. I ugostitelji su za to da se pojačaju kontrole jer smatraju da stradaju oni koji se drže mjera, a ne obratno – rekao je.

– Na razini Europe razgovara se o kriterijima prelaska granice. Mi smo najliberalniji, tijekom tih razgovora pripremit ćemo prijedlog sukladno pravilima koje postavi EK. U ovom trenutku sve je kako je bilo – dodao je. Osvrnuo se i na prijetnje smrću koje je dobio. – Primio sam prijetnju smrću prije mjesec dana i policija provodi izvide, o tome ne mogu govoriti – kazao je. Ususret sezoni skijanja, savjetovao da se ono izbjegava jer sam čin skijanja nije opasan, ali opasno je druženje po hotelima, kafićima, klubovima, piše Večernji.

Facebook Komentari