U Domu za odrasle osobe u Zemuniku zaraženo troje štićenika i jedna radnica

Tijekom vikenda pozitivnima se na koronavirus pokazalo nekoliko osoba u Domu za odrasle osobe u Zemuniku, i to troje korisnika i jedna djelatnica.

Nakon što je u subotu utvrđeno da su djelatnica Doma i jedna korisnica pozitivne na koronavirus, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Zadar odradila je sve potrebne izvide, te je testirano ukupno 135 korisnika i djelatnika, navodi se u priopćenju. Testiranje je pokazalo da je još dvoje korisnika pozitivno, a nalaz se čeka za još njih troje.

“Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pozitivni korisnici su prebačeni na covid odjel Opće bolnice Zadar, svi su stabilno i imaju blage simptome. U samoizolaciji je 7 djelatnika Doma i privremeno su na snazi mjere zabrane izlaska i posjeta ovom Domu dok ne prođe razdoblje od 14 dana koliko traje samoizolacija”, stoji dalje u objavi za javnost.

U Općoj bolnici Zadar na svim odjelima za osobe koje boluju od covida-19, liječi se ukupno 18 bolesnika, od kojih je dvoje na respiratoru, javlja N1.

Facebook Komentari