Tragedija na Krku: Baka skočila u olujno more da spasi djeda i unuka (10) pa se utopila

Iaku su ženu (52) s područja Osijeka u subotu na plaži na Krku pokušali reanimirati nakon što se je izvukli iz olujnog mora, nije joj bilo spasa.

Naime, nešto iza 14 sati, djed i 10-godišnji unuk, gosti jednog apartmana u susjedstvu krčke gradske plaže Plav, odlučili su se okupati u moru, iako su vremenski uvjeti bili krajnje nepovoljni.

Uskoro su ih veliki valovi počeli prekrivati, a morske struje onemogućavati ih u pokušajima izlaska na obalu. Baka je, vidjevši ih kako se bore s olujnim morem, u odjeći odlučila skočiti u more kako bi im pomogla.

Djeda i unuka su u međuvremenu uspjela izvući dva djelatnika autokampa ‘Ježevac’.

Odmah su krenuli spašavati i nesretnu ženu.

Dinko Petrov, zapovjednik krčke profesionalne vatrogasne postrojbe kazao je za Novi list da su u 14,51 sati, posredstvom službe 112, djelatnici JVP Grada Krka zaprimili dojavu o osobama u moru ispred krčkog kampa.

– Odmah po dojavi tri naša djelatnika s vozilima u kojima je bila i oprema za tu vrst spašavanja pohitali u taj kamperski kompleks. . Po dolasku u kamp ispostavilo se da su dva hrabra djelatnika, uz teške muke u izbjegavnaju stijena na koje ih je uzburkano more bacalo, uspjela iz mora izvući dvije muške osobe, djeda i unuka, te da su se odmah potom bacili i na pokušaje spašavanja treće osobe, nesretne žene koju je uzburkano more puvuklo dalje od obale – kazao je Petrov.

U nastojanju spašavanja žene opasnost je prijetila i samim spašavateljima,istaknu je Petrov, te rekao kako je u more naposljetku uskočio i jedan od trojice krčkih vatrogasaca.

– Uz pomoć ostatka posade s kopna i konopa koje su im s stijena ovi uspjeli dobaciti djelatnici kampa i vatrogasac uz tešku su se muku uspjeli dočepati žala, zajedno sa utopljenicom kojoj, pokazalo se nakon pokušaja njene reanimacije, nažalost više nije bilo spasa. U međuvremenu dok je akcija spašavanja trajala, na poprište tragedije stigla su i dva tima krčke medicinske pomoći ali, nažalost, niti njihova nastojanja vraćanja u život nesretne žene nisu urodila plodom – ispričao je prvi čovjek krčkih vatrogasaca, pišu 24sata.

Facebook Komentari