Puhovski odgovorio Milanoviću: Bolesna panika, još gore ako se radi o paranoidnim smetnjama; U strahu su velike oči

Žarko Puhovski u razgovoru za portal HRT-a komentirao je nove izjave Zorana Milanovića.

Nakon što je jučer kritizirao Radu Borić i Tomislava Tomaševića, jutros se Milanović dotaknuo političkog analitičara Žarka Puhovskog.

“Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar RTL-a’. Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni. O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I.Z.Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda”, piše Milanović.

“Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić-Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još”, piše Milanović.

“Poštovani RTL-ovci, polazim od pretpostavke da vam ove činjenice nisu bile poznate, bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna. Učinite nešto, molim vas”, piše Milanović.

Bolesna panika

– Njegova panika dovela je do toga da sam sada ja na dnevnom redu, sutra će biti netko drugi. Pravi problem nisam niti ja niti oni drugi koje on napada s pravom ili ne, nego pitanje koje je važno za nas kao državu, kako nas može voditi netko tko je u panici. U bolesnoj je panici i izgubio je sposobnost iole razboritog prosuđivanja, rekao je za portal HRT-a politički analitičar Žrako Puhovski.

Na pitanje zašto je predsjednik RH u panici, Puhovski kaže da na to pitanje nema konkretan odgovor.

– Ne znam zašto je u panici, to je nešto što njega osobno pogađa, a razlog sigurno nisam ja ili netko drugi koga napada. Pretpostavljam da će se u idućim tjednima na ovaj ili način obznaniti koji je razlog te panike. Još je gore ako se ne radi o panici, već o paranoidnim smetnjama, ističe Puhovski u razgovoru za portal HRT-a.

Politički analitičar Žarko Puhovski rekao je za dnevnik.hr kako je već bilo i vrijeme da bude na Milanovićevoj tapeti.

“Bilo je i vrijeme, ide okolo kao pčelica Maja s cvijeta na cvijet. To je sve njegovo pravo, ali ima neobičnu interpretaciju iz prošlosti. Mi ne pripadamo istoj liniji – on je šef države, ja sam analitičar. Ne pripadamo istoj intelektualnoj razini niti moralnoj zajednici. Zapravo, meni ovo nije gnjusno, već je logično za uplašenog čovjeka. U strahu su velike oči”, rekao je Puhovski za dnevnik.hr.

Milanović pregazio i Puhovskog: Jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni; Svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima

Facebook Komentari