Novi saborski zastupnik HDZ-a živi u kući koju nije legalizirao

Screenshot: N1

Novi saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica, Mato Čičak, stanuje u kući koju još nije legalizirao.

Nekretninu je kupio 2017. godine i iako je zakonski rok za legalizaciju bio 30. lipnja 2018., on to još nije učinio, piše Telegram. Štoviše, u rujnu mu je zbog toga stigla i kazna. Kada je kupio kuću, Čičak kaže da je bila rohbau te da je imala uredno izdan akt za građenje iz 2009. godine. – Kako je dozvola izdana na prizemlje i kat, prvo vrijeme sam planirao nastaviti s gradnjom kata. Kada sam odustao od te ideje pokrenuo sam postupak legalizacije postojećeg stanja.

Sva davanja, komunalni i vodni doprinos plaćeni su za objekt za koji je ishođena dozvola, znači na obujam građevine koja ima prizemlje i kat, dok je za postojeće stanje izdano Rješenje o izvedenom stanju – legalizacija, nakon čije pravomoćnosti se može upisati i ucrtati građevina – rekao je Čičak. Telegramu je poslao i rješenje o obračunu naknade za zadržavanju nezakonito izgrađene zgrade u prostoru koje mu je izdano 1. rujna ove godine, no riječ je tek o kazni u kojoj stoji kako je Čičak zbog nelegalne kuće dužan platiti kaznu od 3.889 kuna u roku od 30 dana.

Zašto kuću nije legalizirao, nije odgovorio.

Uz to, prema Geoportalu Državne geodetske uprave i Informacijskom sustavu prostornog uređenja (ISPU), vidljivo je da Čičak u katastar, uz kuću, nije upisao niti druga dva objekta koja se nalaze na susjednoj parceli.

Inače, Čičak je u Sabor došao kao zamjena Dražena Barišića koji je svoj mandat stavio u mirovanje jer je jedan od osumnjičenih u aferi Janaf, prenosi Večernji.

Facebook Komentari