Milanović pregazio i Puhovskog: Jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni; Svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je nastavio s prozivanjem osoba poznatih u javnosti. U najnovijoj objavi na Facebooku dotaknuo se političkog analitičara Žarka Puhovskog, prenosi N1.

Nakon što je jučer kritizirao Radu Borić i Tomislava Tomaševića, jutros se dotaknuo političkog analitičara Žarka Puhovskog.

“Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar RTL-a’. Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni. O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I.Z.Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda”, piše Milanović.

“Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić-Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još”, piše Milanović.

“Poštovani RTL-ovci, polazim od pretpostavke da vam ove činjenice nisu bile poznate, bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna. Učinite nešto, molim vas”, piše.

Puhovski o Milanoviću: Nije fikus. On je kaktus mimoza; U SAD-u bar znaju što je s njihovim predsjednikom

Milanović pregazio Jutarnji, Tomaševića i Radu Borić: Upisala se u partizane u svibnju 1945. godine. Ginulo se još i tada, u borbama za Rijeku i Istru, ali ona tamo nije uočena

Facebook Komentari