Kovačevića ponovno izveli iz Remetinca, skandali se nižu: Nemam veze sa suprugom državne odvjetnice niti s četiri i pol milijuna kuna u njenom stanu

Veliki skandal trese Državno odvjetništvo: još se odlučuje o sudbini tužiteljice čiji je suprug osumnjičen da je u svom stanu krio četiri i pol milijuna kuna od uhićenog šefa JANAF-a Dragana Kovačevića. U međuvremenu, vrh policije odlučno je najavio da će pronaći krticu iz sustava, odnosno osobu koja je Kovačevića upozorila da ga čeka uhićenje.

A Dragana Kovačevića su danas ponovno izveli iz Remetinca kako bi se obavila pretraga na adresi prostorija u Novoj cesti u Zagrebu.

Četiri i pol milijuna kuna koje je USKOK pronašao u stanu tužiteljice – nisu od Dragana Kovačevića, tvrdi njegov odvjetnik. Niti ih je Kovačević skrio kod njezinog supruga Gorana Puklina – prije uhićenja.

“Osporavamo bilo kakvu vezu s tim novcem”

“Mi osporavamo bilo kakvu vezu s tim novcem, bilo kakvu vezu s gospodinom Puklinom, osim činjenice da su jedno vrijeme živjeli na istoj adresi”, rekao je odvjetnik Dragana Kovačevića Ivo Farčić, piše RTL.

Puklin na ispitivanju, kako doznajemo, nije priznao da je novac od Kovačevića. Pred tužiteljima je navodno kazao kako je riječ o njegovom nasljedstvu.

No, je li onda moguće da je USKOK napravio takvu grešku i praktički bez dokaza išao u proširenje istrage protiv supruga tužiteljice koja radi u DORH-u?

“Možda su oni po svojim tužilačkim pravilima napravili sve korektno, ali rezultat nije takav da ga mi smatramo istinitim i osporavamo”, kaže Farčić.

Tko je Kovačeviću rekao da ga čeka uhićenje?
Dok Kovačević sprema obranu u Remetincu, a DORH čeka očitovanje zagrebačkog tužiteljstva kako bi vidio hoće li postupati prema tužiteljici – policija još ne zna tko je Kovačeviću dan ranije otkrio da ga čeka uhićenje.

“Ja ne mogu sad reći od koga je ta informacija išla, jer mi upravo radimo izvide da dođemo do osobe koja je moguće dala tu informaciju”, rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Pitanje je hoće li ikad doći do te osobe, jer policija nije otkrila ni puno jače stvari – poput pucanja mjera u slučaju Josipe Rimac, ali i afera SMS koja nikad nije došla do kraja.

Premijer Andrej Plenković iz Slavonije jutros poručuje.

“Očekujem da se to sve skupa rasvijetli i očekujem isto tako s obzirom na niz upita koje postoje u ovom javnom prostoru da i DORH da određena pojašnjenja , mislim da bi to svima olakšalo razumijevanje cijelog procesa”, rekao je Plenković.

Je li i novi zastupnik poslovao s Petekom?

A tko god da se nađe u koruptivnim radnjama, nek za to odgovara – dodaje premijer – bez obzira na ime, prezime i stranačku pripadnost, pa tako i načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji velikogoričkog gradonačelnika mijenja u Saboru, a koji je navodno isto sklopio ugovor s Elektrocentrom Petek.

“On mora sve to sam pojasniti, sve, do najsitnijeg detalja, Al neka pojasni javnosti. To je važnije”, rekao je Plenković.

Čičak tvrdi – Petek nikad nije radio za Rugvicu, osim u jednom ugovoru gdje je dobio 5 posto posla u iznosu od 350 tisuća kuna demontaže i montaže lampe.

“Mi smo ugovor potpisali s tvrtkom Elos iz Solina koja je nositelj radova i 95 posto poslova i određivala u tom natječaju 7,3 milijuna kuna vrijednom, ponavljam prije toga nikad nismo poslovali s tvrtkom Elektrocentar Petek, a i nakon toga”, kazao je Čičak.

Afera Janaf koja je trebala biti običan spis iz gospodarskog kriminala – na kraju se pretvorila u prvorazredno politički triler koje se ne nazire kraj.

Kovačeviću je ukupno policija uspjela zbrojiti oko 19 milijuna kn gotovine; Dio je skrivao suprug zamjenice županijskog državnog odvjetnika

Facebook Komentari