Misterij ilegalnog Doma za starije za kojeg se saznalo tek nakon širenja korone: Zaraza je otkrila šokantni rasplet i rupe u radu nekoliko institucija

Screenshot: Nova TV

Sedamnaest novozaraženih u Koprivničko-križevačkoj županiji štićenici su ilegalnog doma za starije u Legradu koji godinama radi bez dozvole. Zaraženi korisnici bit će prevezeni u Opću bolnicu u Koprivnici i tamo će biti medicinski zbrinuti. Među novozaraženima su i tri osobe koje brinu o štićenicima.

Još se ne znaju ukupne brojke zaraženih niti svi detalji o njihovom stanju. Testirano je svih 41 djelatnika i štićenika, rezultati se čekaju, a brojka zaraženih će biti veća od ovih 20 do sad. Dio štićenika je prebačen u koprivničku bolnicu dok se dio još uvijek nalazi u ilegalnom domu.

Zaraza je otkrila šokantni rasplet i rupe u radu nekoliko institucija. Dom u kojem je žarište je ilegalan. U petak je u njemu bila inspekcija nadležnog ministarstva, a njihovo izvješće očekuje se u ponedjeljak. No i prije kompletnog izvješća sigurno je da do ovoga nije smjelo doći. Kako doznajemo, prekršajni nalog protiv vlasnika podnesen je još 2016. godine te je već gubio svoju licencu. Gdje je zapelo i kako je dom uopće mogao nastaviti raditi tek se treba utvrditi.

Kakva je trenutačna situacija s oboljelima i kako je moguće da nije znao da ovaj ilegalni dom posluje u Dnevniku Nove TV reporterki Petri Buljan otkrio je načelink općine Legrad Ivan Sabolić.

“Došlo je do nesklada institucija. Mi nismo tijelo koje zatvara domove. Ministarstvo nam nije dostavilo dopis da zatvaraju dom, a nije bio ni zapečačen. I dan danas smo vjerovali da dom radi legalno”, kazao je Sabolić.

Share This Article