Boksačka poslastica: Evo gdje gledati Babića i Čalića večeras

Screenshot: Youtube

Pred hrvatskim boksačem Markom Čalićem (11-0) je meč karijere protiv Joshue Buatsija u kojem će imati priliku osvojiti prvi profesionalni pojas u poluteškoj kategoriji. Bez obzira na reputaciju protivnika i njegovu kvalitetu, Puljanin ide hrabro i napravit će sve da uzme WBA internacionalni pojas u glavnom meču večeri u Londonu.

Neporaženi Hrvat imat će priliku života protiv zahtjevnog suparnika koji je, kao i on, neporažen. Buatsi (12-0) je aktualni WBA internacionalni prvak i osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Nastupa pod zastavom Velike Britanije, ali je rodom iz Gane. Čalić će imati težak zadatak jer je Buatsi WBA internacionalni pojas osvojio 2018. u meču s Latvijcem Andrejsom Pokumeikom te ga četiri puta uspješno branio, posljednji put protiv Kanađanina Ryana Forda krajem kolovoza 2019.

I za Čalića i za Buatsija ovo će biti prva borba u 2020. pa će biti zanimljivo vidjeti tko je spremniji. Naše oči bit će uprte u hrvatskog predstavnika jer ovo je prilika života.

Iste večeri boksat će i neporaženi Alen Babić (4-0). Savage će u ring protiv iskusnog 36-godišnjeg Irca Nialla Kennedyja (13-1-1).

Babić je u kratkom vremenu stvorio boksačko ime o kojem bruji cijeli Otok te skočio na 70. mjesto na svijetu prema BoxRecu. Englezi su ‘poludjeli’ za Hrvatom kojem je glavni trener i dalje Leonardo Pijetraj, ali za čiju karijeru sada brine velika engleska boksačka zvijezda Dillian Whyte.

Osebujnim i unikatnim karakterom osvojio je domaću i englesku boksačku scenu toliko da ga je ‘pod svoje’ uzeo i glavni boksački promotor svijeta Eddie Hearn, čovjek koji ne propušta priliku stvoriti marketinški magnet od boksača ukoliko procijeni da isti zadovoljava kriterije.

Zanimljivo je spomenuti da su Babić i Čalić veliki rivali, ali i prijatelji. Četiri puta su se sučelili, a mečevi su završili tako da je svaki boksač odnio po dvije pobjede.

Prijenos uživo spektakla iz Londona bit će na RTL-u 2, a počinje u 22.55 sati po rasporedu. Događaj će komentirati Filip Brkić dok će stručni komentator biti Hrvoje Sep, pišu 24sata.

Facebook Komentari