Tončica Čeljuska: Žena pokaže dekolte ili noge i sve pada u drugi plan. To je objektivizacija

Foto: HRT

Voditeljica i urednica talk showa ‘U svom filmu’ Tončica Čeljuska u utorak je ugostila bivšu premijerku Jadranku Kosor, no svu je pažnju preuzela Tončica. Oko njezinog atraktivnog dekoltea ubrzo se proširila rasprava u medijima i na društvenim mrežama.

Za Jutarnji list voditeljica je rekla kako je iznenađena što je dobila toliku medijsku pozornost.

– Ne želim zvučati kao aktivistica ili feministica, no riječ je o objektivizaciji žena. Žena može biti upućena, fakultetski obrazovana, kvalificirana za neku temu o kojoj govori, ali ako je pokazala nogu ili dekolte sve pada u drugi plan. To je tako otkako je svijeta i vijeka. Kada sam gledala snimku emisije kao što uvijek radim prije emitiranja, konstatirala sam i sama da taj dekolte jest veći nego što ja to uobičavam imati, ali nisam to smatrala važnim kao ni očekivala da će izazvati toliku pozornost – ispričala je Tončica.

Kaže kako šefovi nisu niti reagirali na to, već je svima važno da su imali odličnu gledanost. Radi u zabavnom programu pa govori kako je to format koji dopušta ležernost u komunikaciji i odijevanju.

– Ja mislim da to nije bilo ništa nepristojno, ali ako je to netko doživio provokativno, to isto dopuštam. Žao mi je ako sam nekoga uznemirila svojom pojavom – našalila se voditeljica.

Komplimenti joj s jedne strane godine, no s druge strane dovode ju u neugodnu poziciju jer se komentira njezin izgled.

– To su ta pravila igre koja ženu prate u većini javnih poslova. Uvijek se komentira kako izgleda, kako je odjevena, je li debela ili je mršava, kakav joj je stil, je li prikladan ili nije. Muškarci izgledaju svakojako i nikome ne pada na pamet problematizirati je li netko od njih predebeo, proćelav, je li smršavio, a žene su uvijek dužne objašnjavati zašto tako izgledaju – objasnila je Čeljuska pa dodala:

– Ja se cijeli život brinem o svom izgledu jer sam tako odgojena. I da radim na šalteru u banci ili školi jednako bih vodila računa što ću odjenuti, da dođem na svoje radno mjesto u prikladnom, urednom i dopadljivom izdanju.

Zaključila je kako se ne bi tako odjenula da je znala da će narednih nekoliko dana biti tema.

– Nikada to nije bio moj modus operandi da privlačim na taj način pozornost – kaže voditeljica, prenose 24sata.

Facebook Komentari