Tko je fatalna ljepotica koja je Trumpu donijela korona virus u Bijelu kuću

Ova Trumpova bliska suradnica dosad se nije previše isticala u javnosti, no sada je preko noći postala središte zanimanja, piše RTL.
Američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania zarazili su se koronavirusom nedugo nakon što je pozitivan test imala i direktorica komunikacija Bijele Kuće Hope Hicks. Ova Trumpova bliska suradnica dosad se nije previše isticala u javnosti, no sada je preko noći postala središte zanimanja.

Roditelji u politici

Predsjednikova 31-godišnja savjetnica prije je radila kao model. Donald Trump ju je 2014. godine osobno odabrao za PR poziciju u svojoj kompaniji nekretninama. U izjavi za GQ, Trump je rekao kako misli da je Hope izvanredna, a već početkom 2015. postala je dijelom Trumpove predsjedničke kampanje.

Iako se Hicks nikada ranije nije bavila politikom, njezini roditelji jesu. Upoznali su se kada je njezina majka bila pomoćnica demokratskog kongresmena, a otac joj je bio šef ureda republikanca, piše Vogue. Nakon fakulteta, Hicks je bila predstavnica poznate njujorške tvrtke za odnose s javnošću Hiltzik Strategies, čiji su klijenti Alec Baldwin, Justin Bieber, Drake i Ivanka Trump.

Ivanka Trump Hicks je nazvala ”briljatnom, dragom i veoma duhovitom prijateljicom”. Zahvaljujući radu s najstarijom kćeri Donalda Trumpa, Hicks je nakon nekog vremena upoznala i trenutnog predsjednika Sjedinjenih Država.

Kada je Trump postao 45. američki predsjednik, Hicks je postala direktorica komunikacija Bijele kuće. S te pozicije je otišla u ožujku 2018. godine i zaposlila se kao voditeljica komunikacija u Fox Corporation, matičnoj tvrtki Fox Newsa. No ovaj prekid bliske suradnje s Trumpom nije dugo trajao, piše ABC News.

Nedodirljiva

Iznervirana optužbama The Washington Posta koji je pisao kako Trump maltretira svoje suradnike, Hicks je izjavila: ”Predsjednik Trump ima magnetsku osobnost i širi pozitivnu energiju, koja je zarazna za sve u njegovoj blizini. Ima jedinstvenu sposobnost da komunicira s ljudima, bez obzira je li u sobi s troje ili u dvorani s 30.000 ljudi. Izgradio je izvrstan odnos s ljudima tijekom života i prema svakoj osobi se odnosi s puno poštovanja. On je predivan, s odličnim smislom za humor. Ima i nevjerojatnu sposobnost da se ljudi u njegovoj blizini osjećaju posebni i poštovani više nego su ikad pomislili da je moguće”.

Trump je od milja Hope Hicks zove Hopester i Hopie. Hicks u medijima karakteriziraju kao ”Trumpovu šaptačicu” koja ga nikada ne uznemirava dok gleda golf. Stoga se vjeruje da je čak i u Trumpovoj administraciji, u kojoj često pljušte otkazi, Hicks, uz Kushnera i Ivanku, jedna od ”nedodirljivih”.

U veljači ove godine, Hicks je postala savjetnica predsjednika čiji je nadređeni Jared Kushner, predsjednikov zet i viši savjetnik. Hope Hicks, kao i većina Trumpovih suradnika, rijetko se može vidjeti s maskom. No, prema pravilu, zaposlenici Bijele kuće svakodnevno se testiraju na koronavirus. Nakon što je otkriveno da su predsjednik i prva dama pozitivni, brojni su Trumpu zamjerili što je sudjelovao na predizbornim skupovima znajući da je Hicks razvila simptome koronavirusa.

Kaitlan Collins, CNN-ova dopisnica iz Bijele kuće, tvitala je da su neki dužnosnici još u četvrtak znali da je Trumpova savjetnica Hope Hicks pozitivna na koronavirus. Unatoč simptomima svoje bliske suradnice, Trump je prisustvovao donatorskom skupu u New Jerseyu gdje je bio u bliskom kontaktu sa desecima ljudi.

Bloombergova novinarka Jennifer Jacobs tvrdi da su neki predsjednikovi bliski suradnici još u srijedu primijetili da se američki predsjednik osjeća loše.

”Predsjednik se činio umoran, rečeno mi je. Neki su to pripisali umoru zbog intenzivnog rasporeda kampanje, drugi su počeli brinuti da ima koronavirus”, napisala je Jacobs na Twitteru, piše RTL.

Facebook Komentari