Šerić: Vještaci nagađaju, tko će odgovoriti što se događalo u njegovom umu? On je puknuo

Sve ono o čemu oni pričaju je nagađanje, što se događalo u njegovom umu tijekom počinjenja kaznenog dijela, rekao je odvjetnik Branko Šerić nakon što je završilo ročište.

– Oni nagađaju, oni ne znaju, zato sam planuo i rekao: Tko će nam odgovoriti što se događalo u njegovom umu? Želim taj odgovor, ali tog odgovora nema. Ja imam odgovor! Čovjek je puknuo. U kojoj mjeri – potpuna neubrojivost? Koliko sam s njime pričao, on je bio neubrojiv – rekao je Šerić.

Odvjetnik Branko Šerić rekao je u četvrtak kako je mišljenje vještaka bitno za nastavak suđenja te da očekuje da će vještaci objasniti u kakvom je psihičkom stanju bio Filip tog dana obzirom da nije spavao dulje vremena.

Na današnjem ročištu bio je tim vještaka koji su dali procjenu da je Filip u trenutku počinjenja dijela bio smanjeno ubrojiv. Bila je to reakcija na akutni stres.

Suđenje će se nastaviti krajem studenog.

Danas su se čitali iskazi četvero svjedoka. Jedan od njih je muškarac koji je vidio Filipa s puškom. Čitalo se i svjedočenje Jerka Malvasije. On je dobio taj dan više poziva, rekao je kako je spavao i išao se otuširati, a u to vrijeme mnogi su mu slali poruke misleći da je on poginuo, a neki da je on počinio zločin. Rekao je da nije čuo za Filipa, ali da je znao Stanislava kojemu je davao odjeću dok je odrastao.

Pročitali su i iskaz svjedoka kojemu se jedan metak zabio u motor automobila. Kada je izašao vidio je muškarca, a kasnije shvatio da je imao pušku u ruci. Vidio je muškarca kako pada s motora.

Svjedočio je i jedan susjed koji je svjedočio obiteljskoj situaciji. Filip je uvijek bio pristojan te da mu je pričao kako Stanislav ima dug, da su im dolazili ljudi kući i tražili da se taj dug plati. Filip je bio zadovoljan zato što je radio na brodu i položio za časnika, imao je i curu… No, vidio ga je dan prije ubojstva i objasnio da je Filip bio smršavio, bio je potišten.

U četvrtak su na sudu svjedočili socijalni radnik i Filipova stanodavka.

Socijalni radnik je u obitelj Zavadlav došao zbog najmlađeg sina Antuna. Kasnije je uspio potaknuti Filipa da nađe posao i da se školuje za časnika. Tog 11. siječnja socijalni radnik je Filipa pokušao smiriti preko telefona i bio je uvjeren da je uspio sve dok nije vidio snimku mladića s puškom. Naposljetku se našao s Filipom u kafiću u kojem je ovaj i uhićen.

Filipova stanodavka rekla je kako je Filip bio pristojan i uredan. Nije pio, nije pušio, a prema drogama je imao averziju i nije ih konzumirao. No, oko Božića je postao uznemiren, pišu 24sata.

Facebook Komentari