Nesreća u Požegi: Vlak naletio na 15-godišnjaka

U petak oko 6.50 Operativno komunikacijski centar PU Požeško slavonske dobio je obavijest o naletu vlaka na dijete (15) u ulici Fra Kaje Adžića u Požegi, na takozvanoj Vojnoj cesti.

Ozlijeđeni 15-godišnjak prevezen je u OŽB Požega na daljnju obradu i utvrđivanje težine ozljeda, a djelatnici PU požeško slavonske su obavili očevid.

– U petak 2. listopada 2020. oko 6.40 sati u Požegi u Ulici fra Kaje Adžića, 15-godišnjak koji se kretao biciklom, dolaskom do željezničke pruge zaustavio je bicikl u namjeri prelaska preko pruge iako je u blizini postavljen željeznički znak „zabranjen prijelaz preko pruge“. Budući da je u ušima imao slušalice spojene na mobilni uređaj nije čuo niti zamijetio da mu se s lijeve strane kreće putnički vlak, niti je čuo signale koje je davao 53-godišnji strojovođa navedenog vlaka. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg lijevog bočnog dijela vlaka u desnu ručku upravljača bicikla i pada 15-godišnjaka u putni kanal.

U navedenom događaju 15-godišnjak je lakše ozlijeđen – rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica PU Požeško slavonske, pišu 24sata.

Facebook Komentari