CNN: Trump ima nekoliko rizičnih faktora za teže simptome Covida 19

‘Ako SAD budu prisiljene braniti sebe ili svoje saveznice, nećemo imati drugog izbora nego potpuno uništiti DNR Koreju’, rekao je Donald John Trump

Američki predsjednik Donald Trump ima nekoliko rizičnih faktora za teže simptome Covida 19, piše CNN.

On je u visokorizičnoj skupini zbog svojih godina (Trump ima 74 godine) i pretio je što je još jedan od rizičnih faktora za ozbiljnije oblike bolesti.

Što se godina tiče, prema američkom Centru za kontrolu bolesti i prevenciju, osobe u dobi od 65 do 74 godine su u pet puta većem riziku od hospitalizacije i 90 puta više u riziku od smrti zbog koronavirusa u usporedbi s osobama u dobi od 18 do 29 godina.

Spominjući pretilost, CNN piše kako je prema njegovom zdravstvenom izvješću iz travnja Trump ima 110 kilograma i visok 190 centimetara. To daje index tjelesne maske od 30.5 što ga svrstava u umjereno pretile osobe. Pretilost utrostručava rizik od hospitalizacije zbog covida 19.

Trump je, navode, muškarac, a muškarci češće umiru ili pate od ozbiljnijih simptoma koronavirus nego žene, navodi Centar za kontrolu bolesti i prevenciju.

Nije poznato ima li američki predsjednik neke druge zdravstvene kontraindikacije koje bi ga svrstavale u visokorizičnu skupinu. Prema posljednjem zdravstvenom izvješću, njegov krvni tlak je tek blago povišen. No nema podataka o raku, bolestima bubrega, dijabetesu ili drugim stanjima koji bi ljude svrstavali u skupinu s visokim rizikom, javlja N1.

Facebook Komentari