Božinović: Jače mjere se mogu izbjeći ako se pridržavamo ovih

S današnjim porastom broja novih slučajeva zaraze, dolaskom hladnijih dana za očekivati je da će doći i do novih epidemioloških mjera. Mnogo je pitanja za prvog čovjeka Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji se danas sastao s predstavnicima glazbene industrije i ugostiteljskih djelatnosti.

– Što se tiče današnjeg sastanka mi smo pokazali koliko je stožer spreman daleko ići u dijalogu, a dijalogu nema alternative. Ono što je danas bilo jasno svim sudionicima tog sastanka je da smo svi na istom poslu, da nam je svima cilj isti, komentirao je Božinović gostujući u Dnevniku HTV-a.

Taj cilj je, kazao je, s jedne strane da se ne povećava značajno broj novozaraženih osoba u Hrvatskoj, a s druge strane da u ovakvim uvjetima “pokušavamo zajednički vidjeti koje su to okolnosti u kojima sve te djelatnosti mogu nastaviti svoj rad.

Na pitanje razmišlja li o nekim jačim mjerama, Božinović je odgovorio kako su jače mjere za neke situacije koje se, nadaju se, mogu izbjeći ako se pridržavamo mjera koje se u konačnici uvijek svedu na isto.

– Koliko se održava distanca, higijena ruku, nosa, maske u zatvorenim prostorima. Ako se to može, naravno u nekim situacijama kao što je rad kafića, klubova – to nije normalna okolnost za njihovo poslovanje, međutim, moramo svi nešto u svemu ovome naučiti i prilagoditi se, kazao je Božinović, prenose 24sata.

Facebook Komentari