Milanović o posjetu državnog tajnika SAD-a: Dolazi nam probati uvaliti američke avione, to je smisao

Predsjednik Milanović rekao je da s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom o vojnim avionima “nitko ne bi trebao razgovarati” jer je to vrsta pritiska.

Predsjednik RH Zoran Milanović u zaleđu Omiša, na komemoraciji u povodu obilježavanja 78. obljetnice talijansko-četničkih, komentirao je dolazak američkog državnog tajnika Mikea Pompea te kazao kako on “dolazi uvaliti američke vojne avione”.

“To kažem ja, koji sam rekao da bi američka roba trebala biti prioritet. Sad dolazi, u vrijeme kad su već praktički otvorene ponude. Po meni, s njime o tome nitko ne bi smio razgovarati jer je to vrsta pritiska”, kaže predsjednik Milanović.

“To je trebalo raditi prije pola godine, a ne sad, evo ti njih dva tjedna prije američkih izbora. To je krivo. U idealnim okolnostima američka ponuda trebala bi biti prioritet. Ova odluka će biti politička. Postoje dva ili tri proizvoda koja dolaze u obzir i to treba kupiti od članice NATO-a. Jedna je ponuda za rabljene, a druga za potpuno nove avione, sad je samo pitanje cijene i kojem roku mi to možemo imati”, smatra i dodaje:

“To je smisao dolaska gospodina Pompea u Dubrovnik. Glavni grad Hrvatske je Zagreb.”, prenosi dnevnik.hr.

VIDEO Milanović o Trumpu: Potiče nasilje nad manjinama, podupire bijele supremacioniste, huška…

Facebook Komentari