Damir Trut: Sutra se neće raspravljati o zabrani točenja alkohola, samo o važećim mjerama

Nakon što je Njemačka odlučila da njihovi stožeri mogu zabraniti točenje alkohola u ugostiteljskim objektima, kako bi se smanjila zaraza koronavirusom, to se pitanje potegnulo i u Hrvatskoj. Sutra se o tome trebalo razgovarati na sastanku Stožera i ugostitelja, no Damir Trut je za RTL rekao da neće.

“O zabrani točenja alkohola nećemo raspravljati, tu je temu otvorila Njemačka, neki naši epidemiolozi je pozdravljaju, ali o tome nećemo raspravljati. Isto tako ni zabrana pušenja neće biti jedna od tema. Mi ćemo sutra raspravljati o aktivnostima i preporukama koje su trenutačno važeće. Želimo razviti partnerski odnos Nacionalnog stožera, ugostitelja i koncertnih organizatora, svih onih koji se bave ovim poslom i da pronađemo zajednički način funkcioniranja”, otkrio je Trut.

Naglasio je da je tijekom rujna izvršeno 8.200 nadzora poslovnih subjekata, nađeno je 974 nepravilnosti koje su uklonjene na licu mjesta, u 743 kluba izvršeni su nadzori, izdali su 544 usmene opomene i dvije pisane i izdana su tri prekršajna novčana naloga, javlja N1.

Facebook Komentari