Apple traži Hrvate za posao u Irskoj: Evo što trebate znati

Tehnološki gigant Apple objavio je oglas za posao u kojem traži osobu koja je govornik hrvatskog jezika. Razlog je proširenje mogućnosti virtualne asistentice Siri koja se nalazi na Appleovim uređajima, prenosi Večernji.

Milijuni ljudi koriste usluge Siri koja za njih šalje poruke, pušta muziku, radi selfije… Korisnici iz Hrvatske do sada nisu na materinjem jeziku mogli zadavati zadatke Siri, no čini se kako bi se to uskoro moglo promijeniti. Radno mjesto nalazi se u Irskoj, točnije u Corku, gdje je sjedište Applea za Europu, tako da će zainteresirane osobe morati razmišljati o preseljenju, a možda su već tamo s obzirom na to koliko Hrvata živi u Irskoj.

Osoba koja želi raditi ovaj posao mora izvrsno poznavati gramatiku i pravopis tečno u govoru i pismu. Također mora razumjeti i dijalekte iz raznih dijelova Hrvatske. Osoba mora biti i ”visoko organizirana s velikom pozornošću za detalje”. Treba pokazivati i ”pozornost na detalje i vještine kritičkog mišljenja u procjeni uporabe jezika i dijalekta”.

Mora imati i ”sposobnost samostalne navigacije sustavima i alatima” te ”pokazivati integritet i fokus na privatnost kupca”. Kandidat treba pokazivati i ”fleksibilnost i prilagodljivost promjenjivim tijekovima rada i odgovornostima”. Traži se i ”iskustvo kao krajnji korisnik Siri”, kao i sličnih inteligentnih osobnih asistenata.

Tu su i drugi zahtjevi koje osoba mora posjedovati, a možete ih provjeriti ovdje.

Facebook Komentari