Hrebak: Čim se upale kamere, Milanović kao da je neki drugi čovjek

Foto: N1

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak bio je gost Newsrooma. Komentirao je Milanovićev istup vezano uz saborske zastupnice Marijanu Puljak i Daliju Orešković, kao i curenje informacija u različitim aferama.

Zoran Milanović danas je kazao kako su saborske zastupnice Marijana Puljak i Dalija Orešković “kao Thelma i Louise, samodopadne narikače”, a nakon njihova performansa ispred “Kluba” u Slovenskoj ulici na koji su postavile tablu “Ured predsjednika Republike Hrvatske”.

Hrebak je rekao kako ga doista predsjednik Milanović čudi.

“Jučer je bio u posjetu gradu Bjelovaru. Čim se upale kamere, kao da je to neki drugi čovjek. Danas su i mene osobno zastupnice prozvale, ali to je njihovo pravo. S druge strane, one mogu govoriti što god žele. Primio sam na znanje što su rekle i ne namjeravam odgovarati”, ističe Hrebak.

Kaže kako misli da su građani već siti ovakvih narativa.

“Ne vidim zašto se radi ovakav veliki pritisak na institucije. Kao kriminalist u ovom slučaju mogu reći da su moji bivši kolege napravili sve što je trebalo. Čim je došla politika i čim je politika obaviještena, odmah je to iscurio. Dok je došlo do vrha tih institucija, iscurile su informacije. Da je gospodin Kovačević znao što se događa, vjerojatno bi bacio mobitel puno prije, a ne tri dana prije nego što je uhićen”, objašnjava Hrebak.

Kazao je kako je HSLS definitivno za da se osnuje saborsko istražno povjerenstvo o DORH-u te kako je i premijeru u interesu da se sazna odakle cure informacije.

“Ja sam doistra uvjeren da će doći do epiloga. Previše se prašine tu dignulo. Nisam siguran da će se ovaj put tako lako izvući oni koji su pustili informaciju da procuri”, napominje Hrebak.

Facebook Komentari