Beroš o smrti pacijenta: Riječ je o stručnoj pogrešci, priznali su

Kako je izvijestila čakovečka bolnica, pacijent A.T. (62) došao je na redovnu hemodijalizu tijekom koje mu je netko od osoblja pogreškom intravenozno dao sredstvo koje se nikako ne smije davati na taj način. Pacijent je preminuo.

O pacijentu se oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš.

– Ministarstvo zdravstva pokrenulo je proceduru utvrđivanja činjeničnog stanja. U čakovečku bolnicu upućena je zdravstvena inspekcija koja će o svom nalazu i rezultatima obavijestiti nadležne institucije, po potrebi zdravstvene komore i zainteresiranu javnost – rekao je ministar Beroš i izrazio sućut obitelji preminulog muškarca.

Izvijestio je da je u županijskoj bolnici u Čakovcu u tijeku unutarnji nadzor o cijelom slučaju.

– Riječ je o teškom, tragičnom događaju koji predstavlja izuzetak u hrvatskom zdravstvenom sustavu, a Ministarstvo zdravstva učinit će sve u okviru svojih nadležnosti da spriječi ovakve događaje u budućnosti. Najtragičnije je da je događaj završio sa smrtnim ishodom pacijenta – rekao je Beroš.

Nije želio govoriti o detaljima što se dogodilo jer će zdravstvena inspekcija i unutarnji nadzor utvrditi sve elemente, no dodao je kako je dobio informaciju da su sudionici čina priznali svoju pogrešku te da u utvrđivanju činjenica neće biti puno upitnih detalja.

– Sada imam preliminarne informacije koje ne moraju biti točne stoga ne želim javnost dezinformirati krivim informacijama. Riječ je sumnji na stručnu pogrešku koju treba dokazati – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, pišu 24sata.

Facebook Komentari