Plenković: Od afere Janaf ozbiljnije curenje informacija u aferama SMS i Rimac

Premijer Andrej Plenković posjetio je brodogradilište 3. maj u Rijeci i tom je prilikom odgovarao na pitanja novinara.

Komentirao je i sazivanje sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Plenković je rekao da od afere Janaf i curenja informacija u toj aferi, ozbiljnije curenje informacija bilo ono u aferi SMS te u slučaju Josipe Rimac. “Ovdje je to bilo jako dobro organizirano od strane policije, odnosno USKOK-a i DORH-a”, rekao je Plenković, dodavši da ne zna odakle cure informacije.

Što se tiče izlaska Josipe Rimac iz zatvora u Remetincu, Plenković je rekao da se ničega ne boji.

Na špekulacije da će Tomislav Ćorić biti smijenjen iz Vlade, Plenković je rekao da mu je to prva vijest.

Komentirao je stanje u Rovinju, s tvornicom duhana. Kad je BAT preuzeo Tvornicu u Rovinju, preuzeli su i obvezali se da 5 godina neće otići iz Hrvatske. Ministar financija vodi razgovore s BAT-om. Naša želja je da pronađemo rješenje koje će biti najbolje. Mislim da ćemo u razgovorima koje će biti sljedećih dana doći do rješenja koje će omogućiti da BAT ostane neko duže vrijeme. Nadamo se dogovoru koje će njih na duže vrijeme usidriti u Istri, rekao je Plenković.

Dotaknuo se i sastanka s Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

“Cilj Vlade RH je osigurati dobre i prijateljske odnose s BiH, obzirom na geografski položaj i činjenicu da su Hrvati jedan od tri konstitutivna naroda u toj zemlji. Smatramo da se trebamo baš sada, kad je riječ o 25. godišnjici dejtonskog sporazuma, držat i slova i duha tog sporazuma, a to znači da predstavnici sva tri konstitutivna naroda trebaju biti zastupljeni na način da su oni doista legitimni predstavnici ta tri naroda. Stav Hrvatske je jedinstven, mi ga komuniciramo godinama. Smatramo da prakse nisu dobre da jedan drugi narod bira predstavnika drugoga. Naš je stav da bi sami akteri u BiH, i institucije i stranke, trebale iznjedriti takav izborni zakon koja će onemogućiti situaciju koju imamo danas, da se jedan narod osjeća da su stvari nepravedne, rekao je Plenković, javlja N1.

Facebook Komentari