Grad Županja kupio 600 kila kulena iz mesnice za koju neki tvrde da je gradonačelnikova

Grad Županja je u zadnje tri godine potrošio skoro 300.000 kuna na kupnju suhomesnatih proizvoda u tamošnjoj mesnici As. Rekord su oborili prošle godine kada su tamo potrošili 120.691 kunu javnog novca.

Kako javlja Telegram, prikriveni vlasnik mesnice je upravo gradonačelnik Davor Miličević, ujedno i bišvi zastupnik HDZ-a u 7., 8. i 9. sazivu Sabora. Na upite Telegrama se nije oglasio.

Suhomesnate proizvode, uglavnom kulen, je gradonačelnik Miličević navodno nosio kao poklone po ministarstvima i državim agencijama. Obzirom da se cijena kreće oko 200 kuna po kilogramu, Grad Županja je samo u prošloj godini kupio više od 600 kilograma tog specijaliteta.

Iako su to morali, Grad Županija nije uputio poziv za javnu nabavu.

Kulen iz mesnica As kupili su i u gradskoj tvrtki Komunalac iz Županije. U zadnje tri godine su potrošili skoro 25 tisuća kuna, a samo u prošloj nešto više od 12 tisuća, što znači da su kupili oko 60 kilograma delicije.

U istoj mesnici kupovale su i druge dvije tvrtke u vlasništvu Grada – Čistoća i Stanbiro. U Asu su kupovali i nadređeni iz Dječjeg vrtića Maslačak, također u vlasništvu Grada. Oni nisu kupovali kulen i kobasice, ali su za svježu svinjetinu i junetinu potrošili oko 218 tisuća kuna u zadnje tri godine. Kupili su i dimljenu slaninu u vrijednosti 6500 kuna zbog “promjene jelovnika”, odnosno, za potrebe pripremanja grah variva.

I tamošnji Crveni križ kupio je u Asu svježe meso koje su u zadnje tri godine ukupno potrošili 235.492 kune.

Iako službeno nije vlasnik mesnice, zanimljivo je da se izborni stožer HDZ-a otkako je Miličević gradonačelnik, u vrijeme svih izbora, nalazi upravo u prostorijama mesnice As.

– Da, to se nekako uvriježilo. Uvijek se nešto malo nareže da brže prođe vrijeme u kampanji – komentirao je Ilija Jelović za Telegram i tvrdi kako je on, a ne gradonačelnik, jedini i isključivi vlasnik mesnice.

Za istu mesnicu radi i brat Davora Miličevića, a neko vrijeme radila je i njegova kćer, prenose 24sata.

Facebook Komentari