Detalji nesreće u Puli: Poznati vijećnik nije stao pred zebrom!

Istarska policija u utorak je objavila detalje prometne nesreće u kojoj je poginula pješakinja u Puli, a koju je skrivio poznati istarski političar Josip Anton Rupnik (82), inače županijski vijećnik i čelnik stranke Zeleni savez.

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15.35 sati u Puli, jedna je osoba smrtno stradala. Nesreća se dogodila kada je 82-godišnjak upravljao automobilom Hyundai, pulske registarske oznake, kolnikom Stankovićeve ulice.

‘Dolaskom na raskrižje s Ulicom Rimske Centurijacije, vozač nije obratio dužnu pažnju na pješake koji su već stupili na kolnik te je prednjim dijelom automobila naletio na 69-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Od siline udarca žena je pala na kolnik i preminula na mjestu događaja. Tijelo preminule prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije’, objavila je policija.

Protiv vozača automobila se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu u redovnom postupku.

Vijećnik sudjelovao u nesreći: ‘Skrenuo sam, ali bilo je kasno. Razbijen mi je vjetrobran…’

Županijski vijećnik i čelnik stranke Zeleni savez Josip Anton Rupnik (82) potvrdio je kako u ponedjeljak oko 15.40 sati u Puli sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginula žena. Do nesreće je došlo u Stankovićevoj ulici kod Osnovne škole Kaštanjer.

Ispričao je svoju verziju priče.

– Vozio sam se i prometna nesreća se dogodila 20-ak metara od pješačkog prijelaza. Nisam vozio brzo jer je tu blizu škola i raskrižje. Nisam ništa pio jer sam ja najveći borac protiv alkohola. Skrenuo sam naglo ulijevo, ali bilo je kasno. Razbijen mi je vjetrobran i retrovizor. Tu je bio i jedan policajac te jedan susjed koji je sve vidio. Policija je ispitala sve svjedoke. Privremeno su mi uzeli auto dok traje očevid – rekao je Rupnik.

Podsjetimo, ranije je Nataša Vitasović iz istarske policije rekla kako je vozač Hyundaijem naletio na ženu u šezdesetim godinama. Kako je do nesreće došlo, tek se treba utvrditi očevidom.

Puljanka kojoj poslovni prostor gleda upravo na tu ulicu gdje je došlo do nesreće rekla je kako usprkos ograničenju od 40 kilometara na sat vozači često jure tim dijelom.

– Radim odmah pored mjesta nesreće, ali nisam ništa čula. Nikakvo kočenje vozila, samo sam u jednom trenutku vidjela da je promet tim dijelom zaustavljen te je projurila Hitna pomoć. Tada sam znala da je nešto grozno. Znam da su neki stanari koji žive u blizini i veljači pisali Gradu da je na toj cesti nužno staviti ležeće policajce upravo zbog ovakvih tragedija. Pa tu se svako malo dogodi prometna nesreća s materijalnom štetom a ovoga puta poginula je žena – rekla je Puljanka.

A tko je Josip Anton Rupnik?

Predsjednik je udruge Ekop-Istra koja se bavi ekološkom poljoprivredom i eko-agroturizmom. Također je i predsjednik političke stranke Zeleni savez. Uz to je i vijećnik u istarskoj županijskoj skupštini i član vladajuće koalicije. 24sata su ranije pisala o njegovoj udruzi koja godinama dobiva stotine tisuća namjenskih kuna od županije u čijoj skupštini on sjedi. A taj novac se, između ostalog, uredno troši na sređivanje prostorija njegove stranke koji se nalaze na istoj adresi kao i udruga.

U svibnju ove godine, od istarske županije udruga Ekop-Istra dobila je sto tisuća kuna za “ekološku proizvodnju hrane, eko-agroturizam, eko-turizam i zaštitu okoliša i prirode”. Prošla godina je bila još izdašnija. Za iste projekte, udruga je dobila 185 tisuća kuna. Nije ni 2018. bila loša. Tada su, također za iste projekte, dobili 135 tisuća kuna, pišu 24sata.

Facebook Komentari