Bivši nogometaš i osuđeni diler divljao BMW-om pokraj Zadra

Dva vozača divljala su zadarskim cestama baš na dane kada je policija provodila ‘pojačane aktivnosti u prometu’. Obojica su bježali policiji, ali su uhićeni i završili su u zatvoru.

Državljanin BiH (33) dobio je 13 dana, a vozač (41) švicarskog BMW-a dobio je 15 dana kazne.

Prvi je u prometu “pao” državljanin BiH koji je izazvao prometnu nesreću, a nema ni položeni vozački ispit.

– U petak u 18 sati u Ulici Borka Šarlije-Kese u Zadru, 33-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka. Nakon toga se vozilom udaljio s mjesta događaja. Ubrzo je pronađen te je tom prilikom odbio alkotestiranje, nakon čega je uhićen i priveden u službene prostorije – kaže Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Nakon istrage je priveden na sud gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru 13 dana. Koliku novčanu kaznu će mu sud odrediti, može se samo nagađati, no sigurno će mu ostaviti debelog traga na kućnom budžetu.

Pokazalo se da je drugi vozač bivši nogometaš Zadra i Rijeke te stari policijski znanac – Josip Modrić, koji je već osuđen zbog kupoprodaje kokaina prije 10 godina kada je dobio dvije godine i mjesec dana zatvora. Prodao ga je Franu Olujiću, sinu poznatog odvjetnika Željka Olujića. Prije četiri godine policija ga je prijavila za iznudu, a privodili su ga i zbog podmetanja požara pod vozilo odvjetnika Davora Buljana 2007. godine.

I ovoga puta je Modrić imao kokain u svom autu, ali tek 0,2 grama. Svojim BMW-om jurio je 116 kilometara na sat u mjestu gdje se vozi 50.

– U nedjelju oko 1.30 sati u Ulici Kažimira Zankija u Zadru policijski službenici Postaje prometne policije Zadar službenim vozilom-presretač, koristeći zvučne i svjetlosne signale, pokušali su zaustaviti osobno vozilo BMW, švicarskih registarskih oznaka. Vozilo se kretalo nedozvoljenom brzinom (prosječnom brzinom od 116 km/h) na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h. Policajci su imali saznanja kako vozač svojim kretanjem ugrožava sigurnost prometa – kaže Grbin. Netko im je već bio dojavio da vozači opet divljaju po cestama.

Vozač je skrenuo na DC-306 pri čemu je naglo povećavao brzinu kretanja oglušujući se i dalje na upozorenja policijskog vozila da se zaustavi. Tamo je razvio brzinu veću od 200 kilometara na sat! Polukružno se okrenuo kod mjesta Petrčane i to preko pune uzdužne crte na kolniku, te ponovno naglo povećao brzinu kretanja. Na kraju jurnjave, ostavio je BMW i pobjegao, ali mu je, za nepovjerovati, ostala koka u autu!

– Vozilom je nastavio kretanje kroz Kožino prema Zadru te je vozilo ostavio na parkiralištu na području Borika i udaljio se iz vozila. Radi poduzimanje daljnjih mjera i radnji vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave zadarske te je u jutarnjim satima nad 41-godišnjim vozačem provedeno kriminalističko istraživanje kojom prilikom je odbio testiranje na prisutnost droga. Pretragom vozila pronađeno oko 0.2 grama droge kokain koja mu je oduzeta – kaže Grbin.

Nakon provedenog istraživanja, Modrić je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prekoračenja brzine u naseljenom mjestu, naglo startanje, ne postupanje po naredbama policijskih službenika, nepoštivanje prometnog znaka i odbijanje testa na droge iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zadru, pišu 24sata.

Facebook Komentari