Zapovjednik vatrogasaca o požaru u domu strave: Kroz gusti dim smo izvlačili štićenike

Screenshot: Nova TV

U nedjelju navečer izbio je požar u Domu za starije u Dugom Ratu kraj Omiša. Preminulo je dvoje štićenika doma, prenose 24sata.

– u 19:20 smo dobili potvrdu da gori starački dom. Prva smjena je izašla na teren. Utvrdili su da je već netko ugasio s aparatom te nije bilo potrebe za gašenjem. Naišli smo i na dva policajca koji su izmještali štićenike. Termovizijskom kamerom smo locirali još jedan žar i to smo ugasili vodom. U prostoriji smo zatekli puno dima i morali smo raditi provjetravanje. Napravili smo pregled pacijenata i jednog su odveli u KBC Split – rekao je zapovjednik DVD Dugi Rat.

Na istoj adresi od 2014. godine poslovao je Dom za starije ‘Toleranca’, a do 2018. godine dom se zvao ‘Lazar’, četiri godine ta dva doma na istoj adresi s različitim imenima poslovala su nelegalno. Danas se dom zove Providenca i nalazi se na istoj adresi. Vlasnica doma Anita Vrca za Slobodnu Dalmaciju rekla je kako dom ima uredne dozvole te da nema veze s prijašnja dva koja su poslovala na istoj lokaciji.

Facebook Komentari