S 2,6 promila skršio šest auta: Mogao je udariti dijete i mene, htio je pobjeći, uhvatila sam ga

Išla sam po dijete na rođendan, stajali smo na stepenicama i čuli udarac. Žena čiji je auto prvi udario ga je vidjela. Izašla sam van i vidjela da pokušava pobjeći i krenula sam za njim, ispričala je čitateljica čiji je auto također nastradao.

Bilo je to u subotu navečer u Ivanić Gradu. Pijani vozač (41) BMW-om je pokupio šest automobila.

Nakon što je oštetio i šesti auto, izašao je kao da ništa nije bilo i htio odšetati, što se vidi i na snimci koju smo dobili.

Zagrebačka policija je potvrdila incident.

Objavili su kako je muškarac (41) vozio BMW zagrebačkih tablica u subotu oko 21 sat. Skrenuo je u Savsku ulicu. Na ulasku je prvo udario Mercedes pa u Golf. Pobjegao je s mjesta nesreće. Ali ne predaleko. U istoj ulici udario je u Peugeot i u još dvije Toyote. Jedna od njih odbila se u drugi auto.

Ukupno šest oštećenih automobila. Napuhao je 2,6 promila.

Policija je potvrdila da mu je bila izrečena zabrana upravljanja vozilom ‘B kategorije’, a uz to mu je i istekla i vozačka dozvola.

Nakon što je napravio krš i lom, pokušao je pobjeći.

– Krenula sam za njim. Zaustavila sam ga i čekali smo policiju. Napuhao je 2.6 promila i odveli su ga u Remetinec. Mi i dalje čekamo procjenu štete na autima. Neću ni pomisliti što bi bilo da smo dijete i ja krenuli ranije. Udario bi nas – rekla je.

Njezin auto pretrpio je poveće oštećenje.

Jedna vrata ne može ni otvoriti.

– Ne mogu ući na mjesto suvozača. Razbijen mi je i zadnji branik, probušena guma i razbijena šajba – dodala je.

Sudac je vozaču odredio zadržavanje u trajanju 15 dana, dok je za počinjene prekršaje dobio kaznu zatvora od 90 dana uvjetno na godinu dana i novčanu kaznu od 11.000 kuna.

Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na rok od 6 mjeseci, pišu 24sata.

Facebook Komentari