Radnička fronta: Postoji i treći zastupnik HDZ-a kojega se ranije prijavljivalo

Screenshot

Iz Radničke fronte oštro su reagirali na izjavu premijera Andreja Plenkovića da nije znao za istražne radnje protiv gradonačelnika Velike Gorice, Dražena Barišića, inače ga ne bi stavljao na listu za parlamentarne izbore.

Prenosimo pripćenje Radničke fronte u cijelosti:

Premijer Andrej Plenković je novinarima rekao „da je vrh stranke znao za radnje gospodina Dražena Barišića kao jednog iz afere oko JANAFA on se sigurno ne bi našao na parlamentarnim listama HDZ-a”. No ustvrdilo se da ukoliko premijer nije znao za istragu protiv gradonačelnika Velike Gorice – Barišića, da je sigurno morao znati za istragu protiv Darka Puljašića, trećeg zastupnika kojem je skinut imunitet, također HDZ-ovca, gradonačelnika Požege, čiji je grad uzeo skoro milijun kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja za radove na školskoj dvorani koja ne postoji.

No postoji i treći zastupnik HDZ-a u saboru – Vinko Zulim protiv kojeg je podignuto preko 30 kaznenih i prekršajnih prijava, a koji se našao na listi HDZ-a i sada sjedi u Saboru. Postao je poznat već prvog dana konstituiranja Sabora – kada je urlao na našu zastupnicu Katarinu Peović, porijeklom iz istog kraja, da su joj pretci, partizani, bili – koljači.

U medijima je već pisano o prijavi koja sadrži izjavu Zulimovog vozača koji je deset godina službenim autom vozio njegovog sina na treninge u HNK Hajduk u Split, o malverzacijama u TZ-u Seget, prenamijeni zemljišta Zulimove majke iz zelene površine u građevinsku radi izgradnje golf-terena, o mitu koje je zatražio za izgradnju lukobrana u Seget Vranjici. Koji su rezultati istraga – ne znamo, no stanovnici Segeta su nas izvjestili o istragama i tome da je Plenković za njih morao znati u vrijeme slaganja listi za izbore, s obzirom da su njega, kao i ministra Ivana Malenicu, kao nositelja HDZ-ove liste IX. Izborne jedinice o tome, pismom, izvijestili stanovnici Segeta.

Share This Article