Horvatinčić tražio novu odgodu zatvora: Odvjetnik tvrdi da mu se pogoršalo zdravlje

Tomislav Horvatinčić trebao se u četvrtak javiti u zatvor na odsluženje zatvorske kazne zbog smrti talijanskog bračnog para Salpietro, ali njegov odvjetnik zatražio je odgodu odsluženja kazne.

– Danas sam predao molbu, tražili smo odgodu zbog njegovog zdravstvenog stanja. U proteklih šest mjeseci stanje mu se samo pogoršalo, tako da nije u stanju ići na izdržavanje kazne. Naime, Tomislav Horvatinčić ima dva karcinoma, a zbog jednog od njih mora na operaciju u studenom i to operaciju koja je opasna po život. Ukoliko mu se stanje tom operacijom poboljša, odnosno sanira, moći će na izdržavanje kazne, do tada, neće moći – rekao je odvjetnik Velimir Došen.

Došen vjeruje kako Horvatinčić još neće u zatvor jer je situacija jako specifična. Poduzetnik ima rak kostiju te ima dvije operacije u narednih par mjeseci, obje van Hrvatske. Jednu sredinom listopada u Njemačkoj, a drugu krajem studenog u Beču.

– To mu je operacija od životnog značaja, kada ne bi išao na operaciju, rak se, ne daj bože, može recidivirati. Sve sam to opisao i dokumentirao – rekao je Došen.

Horvatinčić se u četvrtak ne mora javljati zatvoru te je na čekanju dok se ne riješi zahtjev. Osudili su ga prošle godine u prosincu, pišu 24sata.

Facebook Komentari