Predsjednik udruge ugostitelja: Milanović jeo u Kovačevićevom klubu? To je nadriugostiteljstvo

Foto:N1

Marin Medak, predsjednik Nezavisne udruge ugostitelja gostovao je na N1 televiziji. U intervju je govorio o situaciji u hrvatskom ugostiteljstvu koje je teško pogođeno korona krizom, a posebno se osvrnuo na aktualnu aferu oko kuba uhićenog Dragana Kovačevića.

Prema njegovim riječima, kad je čuo za okupljanja tijekom lockdowna u neregistriranom klubu Dragana Kovačevića, dizao mu se želudac.

– Znam što smo sve prolazili u tom periodu, kad razmišljaš o tome hoćeš li izgubiti sve što si radio, da li ćeš ostati bez svega i koliko otkaza ćeš morati dati. Svjesni smo toga da nas se može zatvoriti u bilo kojem trenu. Nas se regulira s više stotina zakona – osvrnuo se na stanje u ugostiteljstvu.

Nakon toga je prokomentirao izjavu Zorana Milanovića, koji je ranije priznao da je i sam bio u Kovačevićevom klubu, a tamo je otišao na poziv prijatelja – jer je, kako je rekao, bilo viška hrane koju bi trebalo baciti.

– Kuhao sam za više predsjednika, svaki protokol je tražio mikrobiološku analizu namirnica, morali smo spremiti uzorke hrane… Ovo nikako ne drži vodu da se netko došao najesti kod nekoga. Nije došao kod Kovačevića doma, došao je u pravni subjekt koji se bavi neregistriranom djelatnošću. Ako ako postoji nadriliječništvo, onda je ovo nadriugostiteljstvo. Moje pitanje inspektoratu je li ovih proteklih sedam dana utvrdio koje su sve prekršaje u klubu napravili i hoće li podignuti prekršajnu, odnosno kaznenu prijavu protiv njih – rekao je Medak, prenose 24sata.

Facebook Komentari