Lokalni stožer: Nastava će biti online naredna dva tjedna na području Vinkovaca

Stožer Civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije donio je odluku da se od ponedjeljka pa u naredna dva tjedna nastava u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području Vinkovaca održava online. Nastava u nižim razredima vinkovačkih osnovnih škola i dalje će se održavati u školama. Prema riječima županijske pročelnice za obrazovanje Jadranke Mustapić Karlić, razlog tome je pogoršana epidemiološka situacija u Vinkovcima u proteklih nekoliko dana.

– Online nastava održavati će se i za učenike 4. razreda osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima u kojem je velik broj zaraženih učenika, najavila je Mustapić Karlić. Govoreći o novoj mjeri Stožera gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kazao je kako je ovakva mjera donesena kako bi se zaraza korona virusom suzbila na što manju mjeru i samim tim zaštitili građani od zaraze.

-Odluka o online nastavi u petak će biti preispitana i tada ćemo vidjeti treba li je suziti ili možda i proširiti. Ona će ovisiti o daljem broju zaraženih, najavio je Bosančić. Nije isključeno niti donošenje novih mjera i za neka druga područja u Vukovarsko – srijemskoj županiji o čemu će odluka biti donesena u ponedjeljak na sjednici županijskog Stožera Civilne zaštite. Najavio to načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić koji je rekao kako je povećani broj zaraženih osoba posljednjih dana na području županije, a prije svega u Vinkovcima, posljedica krizmi i prve pričesti koje su održane proteklog vikenda na području županije i u Vinkovcima.

Prema službenim podacima u Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednjih 24 sata je 19 novo zaraženih osoba od kojih je njih čak 17 iz Vinkovaca. Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji obolio je do sada 805 osoba, od kojih se 709 osoba oporavilo, a ukupno je 15 preminulih osoba, piše Večernji.

Facebook Komentari