Žene u SDP-u zadnjih desetak godina nemaju nikakve šanse, to me boli

Članice i članovi SDP-a do 19 sati izlazili su na birališta na kojima su birali četvrtog predsjednika ili predsjednicu, nakon što se Davor Bernardić uslijed izbornog poraza na parlamentarnim izborima u srpnju povukao sa čelnog mjesta u stranci.

Nekadašnja potpredsjednica SDP-a Željka Antunović u specijalnoj emisiji N1 televizije o izborima u SDP-u, kazala je kako su 4 kandidata od njih 5 relevantna. “Koliko su oni kompetentni, motivirani, sposobni… to ćemo tek vidjeti”, kazala je.

“Nažalost, SDP je podijeljen, i to već jako davno. Vodstvo unazad puno godina procijenilo je da stranka nije važna već da je važna stranačka elita. Članstvo je trebalo biti pokorno vodstvu, kaže.

Govorimo o mandatu Zorana Milanovića, pojasnila je. “Prije puno godina ukazala sam na probleme”.

“Ja kandidate, osim Mirele Ahmetović, poznajem dugo i dobro. Nemam loših iskustava s njima, ali sudeći po tome kako su razvijali svoju karijeru u zadnjih 10-ak godina, mislim da u smislu percepcije birača nisu ostvarili ono što su trebali”, kaže i dodaje kako izuzetno cijeni hrabrost Mirele Ahmetović.

“Žene u SDP-u u zadnjih desetak godina nemaju, nažalost, nikakve šanse, i to me osobno strašno boli”, rekla je Antunović.

Gost naše emisije, novinar Tomislav Klauški, slaže se s tom tvrdnjom.

“SDP je godinama konzervativna stranka, SDP ne smjenjuje svoje predsjednike i nije isticao žene… SDP bi trebao biti progresivna stranka, stranka mladih, stranka manjina, stranka žena… toga ondje nema”, kaže Klauški, javlja N1.

Facebook Komentari