Nevjerojatno: Bernardić nije bio u Saboru dva mjeseca, ali plaća od 14.000 kuna mu i dalje ide

Predsjedništvo Sabora na početku zasjedanja ovoga saziva Sabora zbog epidemioloških mjera smanjilo je broj zastupnika koji istodobno mogu sjediti u sabornici tijekom sjednice.

Tako od njih 151 tijekom rasprava u klupama može sjediti samo njih 42. Međutim, u petak ujutro velike većine ni od tog broja nije bilo.

Točnije, bilo ih je tek sedam uz predsjedavajućeg Željka Reinera. Ostali zastupnici su izgleda odlučili malo dulje odspavati dan prije vikenda, a neki su pak imali sastanke sa svojim klubovima. Tek oko podne se skupila većina zastupnika zbog glasanja.

Dio ih je glasao u sabornici, dio u sporedne dvije dvorane, a neki od doma.

Treba istaknuti kako za kašnjenje na posao u Saboru nema sankcija, dok oni koji ne dođu trebaju to opravdati.

Međutim, iako su neki zastupnici jučer malo zadrijemali, što tek reći na SDP-ova zastupnika, bivšeg šefa te stranke i kandidata za premijera Davora Bernardića.

On se, naime, na poslu nije pojavio dva mjeseca.

Bernardić je izabran kao zastupnik i bio je na konstituirajućoj sjednici Sabora 22. srpnja, a od tada u sabornici nije bio. Međutim, plaća od 14.000 kuna redovito mu ide, iako na radnome mjestu nije bio dva mjeseca (od čega je neko vrijeme trajao i godišnji) te iako je u Saboru doslovno rekao jednu jedinu riječ – “prisežem”.

Zašto Bernadić ne dolazi na posao, nije poznato.

Nedavno je, podsjetimo, bio s prijateljem u zabavnom parku Gardaland u Italiji, pišu 24sata.

Facebook Komentari