U domu u Delnicama zaražen 61 korisnik: Svi imaju blage oblike bolesti, nadamo se najboljem

Screenshot: N1

Dom za starije u Delnicama je postao novo žarište korona virusa. Naime, virus je ušao u dom krajem prošlog tjedna, a u samo nekoliko dana zarazio se velik broj ljudi.

Do sada je zaražen 61 korisnik doma i petero djelatnika. Sedam korisnika nalazi se na bolničkom liječenju u KBC Rijeka. Pet ih je otišlo zbog zaraze korona virusom, a dvoje zbog drugih bolesti. Svi ostali korisnici nalaze se u samoizolaciji u prostorijama doma.

Kako se doznaje od ravnateljice doma u Delnicama, Vinke Legac, virus je ušao i proširio se nevjerojatno brzo. No, iako je većina korisnika pozitivna na korona virus, velik dio nema nikakve simptome.

– Pacijente sam obišla maloprije i mogu vam reći da sam jako optimistična. Svi imaju blage oblike bolesti i to je izvrsno, ali ne mogu tvrditi da se nečije stanje neće pogoršati. Ipak, ohrabrujuće je što velik dio njih nema baš nikakve simptome – rekla je Legac.

– Dobili smo i informacije o pacijentima, odnosno, korisnicima doma koji su u KBC-u Rijeka. Kako su nam odande potvrdili, svi pacijenti su stabilni i nikoga ne treba stavljati na respirator – dodaje.

Ravnateljica kaže kako situacija neće biti ni blizu onoj koja se odvila proljetos u Splitu.

– Ni u kom slučaju! Nadam se jako dobrom scenariju. Kažu da ćemo steći antitijela, da ćemo par mjeseci biti zaštićeni. Čujte, ovo je neminovno u ovakvim ustanovama u kojima se kreće veliki broj ljudi – zaključuje, pišu 24sata.

Facebook Komentari