Mijenjali lopte, Nadal zavapio: Pa ove su opasne za zdravlje!

Otkad je 2005. počeo stvarati svoju zemljanu ostavštinu, koju, to možemo reći bez suzdržavanja, nitko nikada neće nadmašiti, Rafael Nadal nije na Roland Garros došao bez osvojenog turnira na zemlji. Sve do ove godine u kojoj, osim Rima, i nije imao pravu priliku da osvoji nešto na svojoj omiljenoj podlozi. Pa je donekle i razumljivo.

Međutim, iako mu se u četvrtfinalu Rima protiv Diega Schwartzmana dogodio loš dan, a ne treba dalje od podatka da je napravio 30 neprisiljenih pogrešaka u dva seta, Nadal u Pariz dolazi kao prvi favorit. Nema tu puno mudrosti, Roland Garros njegovo je dvorište, čiji je vlasnik bio 12 puta i u kojem vam trebaju dva prsta da mu nabrojite poraze. Odnosno, na Philippe Chatrieru pobijedili su ga samo Robin Soderling i Novak Đoković.

Pa svi traže razloge zbog kojih bi se Rafa mogao opet spotaknuti, a jedan su pronašli u novim lopticama. Naime, od ove godine više se neće igrati s Babolatovim lopticama, već s Wilsonovim. Koje su teže, tvrđe i sporije. I, kaže Rafa, opasne za zdravlje.

– Trenirao sam na Mallorci s ovim lopticama, bile su jako spore i smatram da nisu prikladne za zemlju. Organizator bi morao imati na umu budućnost tenisača i njihovo zdravlje jer su ovako teške loptice opasne po ramena i laktove. Ali, tako je kako je, znam da ćemo igrati s njima, pa se moram spremiti na najbolji mogući način za ove uvjete – rekao je Nadal, čijem se mišljenju priklonio i Dominic Thiem s kojim se nalazi u donjem dijelu ždrijeba, što znači da sigurno neće igrati međusobno i treće finale zaredom.

– Babolat loptice bile su mi omiljene, brze, idealne za moj tenis, idealan za Nadalov. Mislim da bi nove lopte mogle donijeti i neke čudne rezultate.

Drugi potencijalni problem za Nadala, i ne samo za njega, jesu vremenski uvjeti jer prognoza za početak listopada, očekivano, nije obećavajuća. Sreća u nesreći je što je i Roland Garros konačno dobio teren s pomičnim krovom, ali u najavi je dosta problema s rasporedom i mečevima.

– Vrijeme je jako hladno i to otežava svima. Na jutarnjem treningu bilo je samo 9 stupnjeva. Mogu reći da će biti i pomalo ekstremno igrati turnir – kazao je Rafa koji će turnir otvoriti protiv Jegora Gerasimova, pišu 24sata.

Share This Article