Kombijem vozio migrante pa u bijegu udario policajca: Odredili istražni zatvor za Albanca (43)

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 18. rujna ispitalo 43-godišnjeg albanskog državljana koji je prevozio migrante i bio nasilan prema policajcu.

Muškarac je 14. rujna oko 6,00 sati u kombi vozilu prevozio migrante iz Eritreje i Tunisa. Oni su dan ranije, u večernjim satima, bez potrebnih putnih isprava, nezakonito prešli državnu granicu između BiH i Hrvatske, a potom ih je Albanac smjestio u teretni prostor kombija koji nije namijenjen ni prilagođen prijevozu osoba.

Kombi nije imao prozorska stakla niti ventilacijske otvore za dovod svježeg zraka, ni sjedala, pa tako ni sigurnosne pojaseve za putnike. Migrante je zatim bez zaustavljanja, bez vode i hrane, prevozio punih šest sati teritorijem Hrvatske prema Bujama u Istri, a gdje ih je u neposrednoj blizini državne granice s Slovenijom namjeravao iskrcati sve kako bi nezakonito pješke prešli državnu granicu.

No, kombi su uočili policijski službenici i zaustavili ga, a Albanac je u pokušaju bijega, osnovano se sumnja, vratima kombija udario jednog policijskog službenika, a drugog je odgurnuo, pa je policajac ispalio u zrak dva hica iz službenog pištolja kako bi dozvao ostale kolege.

Tijekom njegova hvatanja po neravnom terenu i nakon što je jedan policajac pao, došlo je do nehotičnog opaljenja službenog pištolja, te je metak pogodio bjegunca u predjelu lijeve lopatice zbog čega je on bio primoran odustati od svoje namjere.

Županijski sud u Puli je 18. rujna na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, pišu 24sata.

Facebook Komentari