Kaos u HSS-u: Glavni odbor stranke isključio Beljaka, ovaj tvrdi da je 1. travanj za nešto više od šest mjeseci

Na današnjoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a većina članova u mandatu izjasnila se za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a, kaže u priopćenju Ana-Marija Petin, inače gradonačelnica Orahovice i potpredsjednica HSS-a.

Na redu je Ministarstvo pravosuđa da stane na kraj nezakonitim radnjama Kreše Beljaka i njegovih istomišljenika, a Glavni odbor HSS-a većinom glasova donio je odluku o sazivanju Izvanredne glavne skupštine, kaže Petin.

Nakon što je zbog nepravilnosti u stranci i postupaka vrha HSS-a čak 14 Županijskih organizacija Hrvatske seljačke stranke 30. srpnja 2020. Ministarstvu pravosuđa i uprave podnijelo Predstavku i zahtjev za izvanrednim nadzorom nad ne zakonitosti rada predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i drugih odgovornih osoba stranke, radi pripreme i provođenja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine HSS-a, kojom Krešo Beljak pokušava izmanipulirati ponovni izbor za predsjednika Stranke, na današnjoj se elektronskoj sjednici Glavnog odbora koji je sam Beljak sazvao, 52 od ukupno 91 člana Glavnog odbora, izjasnilo za izmjenu predloženog dnevnog reda, a čak 51 i za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a.

U obrazloženju odluke Glavnog odbora u mandatu, kojim se konstatira prestanak članstva Kreše Beljaka u HSS-u, navodi se kako je Krešo Beljak nizom svojih postupaka, a posebno zbog:

– manipuliranja materijalima te netransparentnim pripremama i provođenjem 56. sjednice Predsjedništva HSS-a;
– krivotvorenog i ovjere krivotvorenog Izvadka iz zapisnika s 18. sjednice Glavnog odbora;
– pripreme i održavanja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine 30.07.2020.;
– te opetovanog i kontinuiranog nanošenja štete časti i ugledu Stranke svojim izjavama u javnosti koje nisu u skladu s Programom i politikama HSS-a, a što je nespojivo s članstvom u HSS-u, prestao biti članom HSS-a.

Glavni odbor HSS-a donio je i odluke o suspenziji Davora Vlaovića i Željka Lenarta zbog pripreme i održavanja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine 30.07.2020.

Slijedeća sjednica Glavnog odbora HSS-a održat će se u roku od 15 dana radi donošenja odluke o sazivanju Izvanredne glavne skupštine, koju će pripremati deveteročlani Odbor za pripremu skupštine, kojem će predsjedati dr.sc. Zvonimir Sabati, piše Petin.

Na vijest je reagirao Krešo Beljak.

[ZA NEKE “NOVINARE” JE DANAS 1.TRAVANJ]

“Poznato je da u Hrvatskoj ima puno čudnih portala, ali da neki njihovi “novinari” pomiješaju datume za čak nekoliko mjeseci, to je stvarno novost.

Gospodo s ovakvih “portala”, prvi travanj je za nešto više od 6 mjeseci”, napisao je Beljak na fb-u.

Facebook Komentari