Hrgović nikad teži: U njegovim sam očima vidio strah jer nije lako stati ispred El Animala

Filip Hrgović u Danskoj je odradio najneobičinije vaganje i sučeljavanje u karijeri. Pod maskama i s distancom, prvi se put sučelio s Grkom Alexandrom Kartoziom.

Hrga ima 112,5 kg, što je najviše u karijeri.

– U njegovim sam očima vidio strah. Jedno je pričati, a drugo stati pred El Animala. Vidio sam oblačiće iznad njihovih glava “Mi bismo htjeli kući, mi bismo htjeli drugog protivnika” – govorio je Hrgović za RTL, gdje se može i gledati njegova borba, sutra od 20 sati.

O svojoj nikad većoj kilaži dodao je:

– Spremiji sam nego ikad i teži nego ikad, vidi se da sam puno radio na snazi. Nisam debeo, to je čista mišićna masa. Otišao sam na novi nivo fizičke spreme i nije kraj, još imam prostora, tek sam na nekih 60 posto potencijala.

Pvi se put otkad surađuju Filip pripremao za meč bez kubanskog trenera Diaza. A uoči prvog meča nakon devet mjeseci, njegov trener Yusuf Hasan naglasio je:

– Filip udara kao nikad u životu. Dobio je mišićnu masu, zreliji je, u godinama je kad superteškaši dobiju masu. A nije izgubio brzinu.

Grk Kartozia ima 39 godina, osam pobjeda (sedam nokauom), remi i poraz. Ali nakon sučeljavanja nije bio od velikih riječi:

– Filip je iskusan, ali svatko može boksati sa svakim, pa i i ja. Nisam od velikih riječi, vidjet ćemo sutra – rekao je Grk, koji ulazi u ring 12 kilograma lakši o Hrge.

Čovjek koji ne bi smio biti veća prepreka Filipu na putu do 11. pobjede u profesionalnoj karijeri, pišu 24sata.

Facebook Komentari