Gotovinin odvjetnik demantirao Katarinu Peović: Možete slobodno glasati za imenovanje zgrada po Franji Tuđmanu, on je za Haaški sud nevin

Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić odgovorio je Katarini Peović na tvrdnju da je Franjo Tuđman osuđen za udruženi zločinački pothvat.

“MKSJ presudilo je da, “Raspravno vijeće nije donijelo eksplicitne nalaze u vezi s [Tuđmanovim] sudjelovanjem u UZP-u i nije ga [ni] proglasilo krivim za bilo kakva kaznena djela,” te da i dalje smatra Tuđmana nevinim”, napisao je Mišetić na twitteru.

Tako da možete slobodno glasati za imenovanje zgrada po Franji Tuđmanu, napisao je Mišetić.

Katarina Peović odgovorila mu je tekstom s Faktografa

Mišetić joj je odgovorio:

Odluke ICTY-a znam bolje od Petra Vidova i Faktografa. Dopustite mi da ponovim odluku Žalbenog vijeća: “Raspravno vijeće nije donijelo eksplicitne nalaze u vezi s [Tuđmanovim] sudjelovanjem u UZP-u”. Točka. Nadalje, poanta vašeg izlaganja u Saboru bila je izraziti zabrinutost zbog imenovanja zgrada po predsjedniku Tuđmanu, a moja je poanta da vas nema što brinuti jer je Žalbeno vijeće izričito jasno da na Franju Tuđmana gleda kao na nevinog čovjeka. Hrvatska može preimenovati gradove u Tuđmangrad i to na međunarodnom planu neće predstavljati problem.

Katarina Peović komentarom o Franji Tuđmanu digla na noge zastupnike

Facebook Komentari