Frizerke poručuju: Hit sezone su prirodne nijanse jeseni, uredna speglana kosa i blagi valovi

– Za jesen trendovi nam donose upravo te prirodne kombinacije nijansi, inspiriramo se bojama kao što su čokoladna, kesten, bakrena i nježna crvena – komentira Petra Mužek, vlasnica zagrebačkog salona “Imperia Professional”. Od frizura ističe da će biti u trendu i ravne kose, speglane, jer ih je lakše održavati kad krenu kape koje stvaraju elektricitet.

Ove jeseni bit će tražene te ravne kose, koje žene u samo par minuta mogu skupiti u rep i imati jednostavnu i urednu frizuru, kako se ne bi trebale pretjerano brinuti da im kosa leti na sve strane. Osim ravnih hit će biti i dalje ti vječito traženi lagani valovi, a bob u blago valovitoj varijanti frizura je koja odlično pristaje mnogim ženama i oblicima lica, tumači Mužek.

Što se tiče njege, primijetila je da mnoge ne češljaju kosu dovoljno, što je osnova lijepe i njegovane frizure.

To se vidi po tome što se te sitne lasi zapetljaju, uglavnom ispod kose, što onda treba dodatno raspetljavati.

Predlaže više češljanja, općenito, jer ako su zapetljanje, te male lasi lako se mogu oštetiti, a kosa se time generalno oštećuje.

Kućna njega je bitna, pa predlaže maske od lista aloe vere, banane, crnog čaja ili – maslaca.

Svaki od tih sastojaka ima svoju namjenu, može revitalizirati kosu. Banana je odlična za tanke i beživotne kose, aloe vera i maslac je odlično hidratiziraju, a crni čaj vraća sjaj u samo par minuta. Tu su i slavni med, avokado, pa čak i mliječni proizvodi poput jogurta, koji kosi daju hranjivost i mekoću.

– No, napominjem, prije svih tih maski, koje je dobro držati na kosi barem 20-tak minuta, treba dobro raščešljati kosu, kako bi svaka las bila dobro obložena hranjivim sastojcima – istaknula je Mužek.

Njezina kolegica Ana Kuštre, iz salona “Do šminke i frizure za pol vure” ističe kao jednu od hit boja jeseni – nijansu vina.

– Ovaj ton je idealan za sve one koje vole tamnije boje, dok zlatnu predlažem kao lijepu alternativu. Te boje nose se u svim varijantama, od balayagea do klasičnih pramenova i jednobojnih opcija. Predlažem i stil koji će vam uštedjeti česti odlazak frizeru, a to je bojanje korijena u tamniju, odnosno prirodnu boju – komentira Kuštre.

Na taj način izrast se manje vidi, a i moguće je pramenove posložiti na način da kosa bude blago nijansirana, što daje dojam prirodnosti. Osim toga, u trendu su frizure koje su prilagođene teksturi kose, a koje također smanjuju broj dolazaka u salone.

Ako želite promjene, predlaže maske u boji za kosu, primjerice za vrhove, što se neće previše istaknuti te će kosi dati na dinamici i vizualnom volumenu.

– Za održavanje frizure posebno one tanke ili sklone lučenju masnoće idealno je korištenje suhih šampona. On se stavlja prije izlaska ili odlaska van, no treba znati da on začepljuje pore. Ne treba spavati s time na kosi, idealno je da se skine. Može dovesti i do pojave prhuti, ako je tjeme zagušeno tim prahom i tako stoji danima ili satima – istaknula je Kuštre.

Jednostavnost kose i frizure najavljuje i Petra Granić Glowatzky iz zagrebačkog Studija za njegu kose Etra. Ističe da su se želje pojednostavile te najavljuje trendove frizura koje je lako održavati kod kuće.

– Bitno je na kosi istaknuti prirodan pad, ova jesen bit će u znaku kose koja otkriva svoju pravu teksturu i ljepotu. Nosit će se frizure koje su lako održive, lepršave te više slojevite, dužine do ramena. Iako bit će popularne i kratke frizure, naročito za one koje ne žele pretjeranu brigu oko kose. No, opet, to su prirodnije forme, neopterećene nekim posebnim trendovima. Bitno je da prati teksturu kose i djeluje skladno s licem – otkrila Granić Glowatzky.

Njezina koloristica iz salona, Ivana Miličević, kao najvažnije ističe prirodne nijanse kose koje kombinira.

– Popularna je kombinacija balayage s parcijalnim pramenovima koji se tapiraju i farbaju u jednu nijansu, a ostatak kose u drugu, time se postiže prirodan izgled – izjavila je Ivana. Za instant osvježenje predlaže preljeve koji će kosi dati sjaj, pišu 24sata.

Facebook Komentari