Otvoreno: Sučeljavanje četiri kandidata i jedne kandidatkinje za predsjednika SDP-a!

Foto: HRT

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin kazao je u emisiji “Otvoreno” da je on najbolji kandidat za predsjednika SDP-a jer posjeduje energiju i znanje, ali ono što je najvažnije povjerenja birača za obnašanje te dužnosti.

Dodao je da je njegov rad prepoznatljiv u Hrvatskom saboru, te da jako dobro poznaje stranku čiji je član već 22 godine.

Mirela Ahmetović rekla je da je ona najbolja kandidatkinja za predsjednicu SDP-a jer hoće, zna i može.

– Građani žele da ih ja vodim, znaju da razumijem njihove probleme i znam ih rješavati. Osim toga, ja sam timski igrač, ja sam igrač terena. Kada branim interese građana onda stanem na prvu crtu te obrane. Naravno, stavljam interes stranke, interes SDP-a ispred interesa pojedinca, istaknula je.

– Moje dugogodišnje iskustvo u stranci i poznavanje terena, sigurno mi daje određene kvalifikacije da mogu biti predsjednik SDP-a Hrvatske, rekao je Željko Kolar.

Naglasio je da je on pobjednik jer je pobjeđivao tri puta na neposrednim izborima.

– Svaki puta u prvom krugu i ono što čitavo vrijeme proklamiram u ovoj kampanji da umjesto sukoba bude suradnja i okupljanje, poručio je Kolar.

Kolar je kazao da smatra da su unutarstranačke borbe i bavljenje samima sa sobom nanijele SDP-u ogromne štete. Istaknuo je da su to birači i poručili s lošim rezultatima na parlamentarnim izborima.

Dodao je da on zna okupiti tim ljudi koji mogu provesti svaki projekt te je siguran da može konsolidirati stranku.

Ranko Ostojić je rekao da je SDP u krizi te da se u krizi mora uzeti lidera koji SDP može izvući iz ponora. Smatra da s izborom njega za predsjednika, SDP opet može biti vodeća stranka ljevice.

Kandidat za predsjednika SDP-a Marino Percan rekao je da su ga birači SDP-a motivirali da se kandidira.

– Veliki animozitet koji vlada među članovima, dezorganizacija, grupe, klanovi…Sve što se dešavalo, to mi je davalo snagu da pokušam riješiti te probleme, poručio je Percan.

Naglasio je da zna kako pomiriti nepomirljive stvari i kako ne pripada ni jednom klanu, te se nada da će birači i članovi stranke prepoznati njega kao osobu koja može spojiti a ne razdvajati.

Grbin je kazao da on i Percan imaju istu bazu u Istarskoj županiji, ali da nitko od kandidata SDP-a nije jedan drugom protukandidat.

– Mi smo sukandidati. Mi smo SDP-ovke i SDP-ovci koji imamo svoju viziju i želju te energiju kako pomoći ovoj stranci da bude bolje, rekao je.

Dodao je da će iza subote opet svi raditi zajedno. Grbin je kazao da je VIII. izborna jedinica uvijek bila predvodnik socijaldemokratske lijeve ideje u Hrvatskoj te su zato tri kandidata za predsjednika SDP-a upravo iz te izborne jedinice.

Naglasio je da je i logično da VIII. izborna jedinica i preuzme SDP, piše HRT.

Facebook Komentari