Dinamo dočekuje Floru Tallinn, Estonci kroz Maltu na penale…

Dinamo je saznao suparnika u playoff fazi Europske lige, Zagrepčani će u četvrtak (19.05 sati) na Maksimiru dočekati Floru Tallinn. Estonci su danas tek nakon penala 4-2 (0-0) slavili kod malteške Floriane, tako stigli na korak do Europske lige, pišu 24sata.

Flora Tallinn je prvak Estonije koji je od litavske Suduve (isto na penale) ispao u kvalifikacijama za LIgu prvaka, ali onda bio uspješan u ovom natjecanju.

Estonci su prvo svladali (2-1) KR Reykjavik, pa večeras bili bolji od Floriane. Ova utakmica nije previše zabrinula stručni stožer Dinama, tu jednostavno nema prave kvalitete. Dinamo je u ovom trenutku ‘miljama’ ispred nesretnih Estonaca, a ključan dvoboj igra se u Maksimiru, tu bi sve osim ozbiljnog hendikepa za ‘modre’ bilo veliko iznenađenje.

Flora je inače skupni naziv za sav biljni svijet, a gle slučajnosti, Estonija je zemlja cvijeća. U Tallinnu se čak i organiziraju modne revije za odjeću napravljenu od cvijeća, a možda će igračima Flore taj miris cvijeća i lebdeće latice udahnuti dodatnu snagu jer drugog načina nema. Dinamo je puno kvalitetniji. Vrijednost Flore je 4,15 milijuna eura, a ovo joj je i najbolji rezultat u povijesti europskih natjecanja. Igrali su dosta puta i u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no uvijek bi došli maksimalno do 2. pretkola.

Riječ je o klubu koji je 11 puta bio prvak Estonije, a osam puta je osvojio Kup. Najskuplji igrač je napadač Rauno Sappinen koji vrijedi 400 tisuća eura, dok je najozbiljniji igrač 36-godišnji Konstantin Vassiljev koji je godinama igrao u Sloveniji, Poljskoj i Rusiji. I to nije nimalo slaba momčad. U kvalifikacijama ih nikad nitko nije izblamirao, a prošle godine su u kvalifikacijama za EL uspjeli zabiti dva gola Eintrachtu iz Frankfurta. Na kraju su Nijemci slavili u obje utakmice s 2-1.

Dinamo je protiv Flore igrao dvije utakmice. Bilo je to pretkolo kupa UEFA, a modri su slavili s dva puta po 1-0. Na Maksimiru je zabio Tomislav Gondžić, dok je u Estoniji u svoju mrežu loptu poslao Allas Teet. Trener Dinama tada je bio Ilija Lončarević, a igrali su današnji trener druge momčadi Goce Sedloski, Tomislav Butina, Mihael Mikić, Niko Kranjčar…

Facebook Komentari