8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Afera Janaf: U automobilu parkiranom na jednoj samoborskoj adresi pronađeno je više...

Afera Janaf: U automobilu parkiranom na jednoj samoborskoj adresi pronađeno je više milijuna kuna

Prema neslužbenim informacijama N1 televizije potvrđenim iz više izvora, u automobilu parkiranom na jednoj samoborskoj adresi pronađeno je više milijuna kuna.

Automobil se povezuje s nedavno uhićenim Draganom Kovačevićem, a adresa s jednim njegovim poznanikom. Pronađeno je to u nastavku izvida i same istrage u aferi Janaf – Petek.

Službeno ni policija ni USKOK ne žele potvrditi tu informaciju, no prema neslužbenim informacijama vjeruje se da je dio pronađenog novca upravo mito od gotovo 2 milijuna kuna za koje su istražitelji uvjereni da je Krešo Petek iz Elektrocentra Petek dao Draganu Kovaćeviću kako bi njegova tvrtka prošla na natječajima za dva posla vrijedna oko 40 milijuna kuna. A prema ranijim neslužbenim informacijama, Kovaćević je dan prije uhićenja doznao da će biti uhićen i pokušao sakriti dokaze, piše N1.

Kako doznaju 24sata od dobro obaviještenih izvora, u automobilu kojim se koristio Kovačević pronašli su iznos koji je navodno oko milijun eura u različitim valutama. To je oko 7,5 milijuna kuna, a Kovačević inače u imovinskoj kartici nije prijavio da ima i jednu kunu ušteđevine.

Istovremeno, Vlada je smjenila šefa Uprave Janafa Dragana Kovačevića koji je u istražnom zatvoru. Postavili su vd vršitelja dužnosti na njegovo mjesto, a prema neslužbenim informacijama i on i ostali članovi Uprave i Nadzornog odbora na popisu su svjedoka koje USKOK želi ispitati u istrazi, prije nego Kovačević može na slobodu. Na tom je popisu ukupno 25 ljudi.

Najnovije

Još iz rubrike