Ostojić demantira Milanovića u korist Plenkovića: Ministar i premijer saznaju da se nekoga pratilo tek nakon završetka kriminalističkog istraživanja

Bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić načelno drži stranu Zoranu Milanoviću, no objašnjava da je on informacije dobivao, a onda ih i proslijeđivao premijeru, tek po završetku kriminalističkog istraživanja.

”Ministar unutarnjih poslova je osoba koja se ne smije miješati u rad policije, ali dobije informaciju o tome da je dovršeno kriminalističko istraživanje. Pustite vi što je početak, oni koji znaju struku, znaju što je dovršeno kriminalističko istraživanje. Policiju koordinira DORH. Po toj informaciji naravno da ministar unutarnjih poslova s obzirom na djelokrug rada, naravno da sam ja jedan od čelnika unutar tijela u kojemu je premijer osoba koju moram informirati o tome i on bi takvu informaciju dobio. Ne ulazi se u detalje, nemate pravo promijeniti tijek, ali se ne može dogoditi da predsjednik vlade bude iznenađen ili ne zna za tako nešto”, kazao je Ostojić RTL-ovoj reporterki Damiri Gregoret.

Upitan u kojem trenutku se ta informacija prosljeđuje premijeru, Ostojić je odgovorio: ”Kad je to moguće, dovršetak krim istraživanja. Glavni ravnatelj vas izvijesti da se takva i takva stvar radila, da je bila koordinirana od strane USKOK-a, ne dirate se u njihov posao, tu informaciju prenosite premijeru.”

2013. su bili lokalni izbori, a Marina Lovrić Merzel uhićena je 2014. godine. Ostojić kaže da on tada nije znao za istragu jer se ne bavi takvom informacijom kao ministar, nego policija i USKOK.

“Ne može vas zateći informacija da je netko uhićen, a da tu informaciju koju ima policija, ne znate”, zaključio je, piše RTL.

Milanović je danas ranije istaknuo da ministar unutarnjih poslova i premijer moraju znati sve, inače se u protivnom ima država koju vodi DORH. “Takvu državu ne želite. Premijer zna sve što treba znati. Ja kad sam bio premijer, znao sam sve što sam trebao znati”, rekao je Milanović.

“Zna se tko vodi istrage, to je DORH, zna se tko je informiran, a to je ministar unutarnjih poslova i premijer. Bio sam premijer i znam sve, zato za mene u tom svijetu nema tajni. Nije me SOA obavijestila, jer SOA nema veze u tom smislu. To je posao koji je radio USKOK i krim-policija, o tome sve zna ministar unutarnjih poslova, o tome sve zna predsjednik Vlade”…

Uslijedio je odgovor Andreja Plenkovića.

“Jako je znakovita rečenica “Ja sam bio premijer pa sve znam”. To je za javnost kapitalna informacija, tko je na čelu Vlade. Politika mene i HDZ-a je da ne želim znati čime se bavi USKOK i policija. To je borba protiv koruopcije. Niti znati niti utjecati. Ako je to zaista izgovorio, onda je krucijalno da javnost zna kako se tko ponaša kao predsjednik Vlade”, rekao je premijer Plenković, dodavši da on nije znao da je Kovačević pod istragom, jer da jest, sigurno ne bi bio imenovan predsjednikom uprave Janafa, a ne bi niti Dražen Barišić bio na HDZ-ovoj listi na izborima da su znali da se nešto događa.

“Ovaj trenutak je velika razdjelnica, meni se čini da je on egzaltiran, to su vrlo nervozne reakcije”, rekao je Plenković.

S ministrom unutarnjih poslova, Davorom Božinovićem, o istragama nije razgovarao. “Ja sam uvjeren da Božinović to nije znao, ja o tome s njim nisam nikad razgovarao. Policija radi svoj posao”, rekao je Plenković.

Plenković o Milanovićevim teškim optužbama: Ovaj trenutak je velika razdjelnica, meni se čini da je on egzaltiran, to su nervozne reakcije

Milanović kaže da je Jakov Kitarović samo dekor i teško optužuje Božinovića i Plenkovića: Moj posao je da upozoravam na nepravilnosti, mufljuze, lovokradice

Turudić je isto bio u famoznom klubu, a o Milanovićevim izjavama kaže da su skandalozne

O famoznom klubu i davanju mita Kovačeviću oglasio se Jakov Kitarović

Facebook Komentari